Οι Έλληνες του Πόντου, είχαν πάντοτε την αλληλεγγύη στο επίκεντρο των ενεργειών τους και αυτήν την παρακαταθήκη έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, μετά την γενοκτονία, τον ξεριζωμό και την αναγκαστική ανταλλαγή των πληθυσμών σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο αγώνας που δίνει το δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γερμανίας, στην οποία βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες και τελευταία και χιλιάδες γιατροί από την Ελλάδα, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων της Γερμανίας, κινητοποίησε τον ποντιακό ελληνισμό της Γερμανίας.

Στην περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη, ένωσαν τις δυνάμεις τους ο σύλλογος Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία» και η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», και με το σύνθημα «Είμαστε Εδώ! Είμαστε Παρόν! Επίκεντρο μας πάντα ο Άνθρωπος», αντιπροσωπεία τους έκανε αισθητή την παρουσία στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του περιφερειακού Νοσοκομείου Katharinenhospital της πόλης Στουτγάρδης.

STUTGARDI.NOSOKOMEIO.KATERINA.PONTIAKH.ESTIA.ROMANIA.9.4.20202

Προσφέροντας ένα καλάθι γεμάτο με διάφορα ελληνικά προϊόντα και ένα συμβολικό ποσό χρημάτων, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της ακούραστης εργασίας όλων των υγειονομικών στελεχών του νοσοκομείου, οι οποίοι δουλεύουν κάτω υπό την επήρεια των κρουσμάτων της πρωτόγνωρης πανδημίας του Κορωναϊού.

Μια πράξη αναγνώρισης από την πλευρά των Ποντίων της Γερμανίας στα πρόσωπα των Γιατρών, των Νοσηλευτών, του βοηθητικού προσωπικού, αλλά και όλους όσους εργάζονται στα δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία και έχουν της περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον Κορωναϊό λόγω της φύσης της εργασίας τους.

Εκ μέρους του περιφερειακού Νοσοκομείου Katharinenhospital της πόλης Στουτγάρδης, ο Oberarzt Dr. Wolfgang Bettolo ευχαρίστησε θερμά τους αντιπροσώπους των ποντιακών συλλόγων για την ενέργειά τους, ενώ το ίδιο έκανε και ο κ. Thorsten Stindi για την προσφορά και την αναγνώριση από μέρους τους, της δουλειάς που προσφέρουν.

STUTGARDI.NOSOKOMEIO.KATERINA.PONTIAKH.ESTIA.ROMANIA.9.4.20201

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά: 1). Ο πρόεδρος του σύλλογος Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία» Σάββας Εξουσίδης2). O Thorsten Stindi αναπληρωτής προϊστάμενος της Χειρουργικής Εντατικής Μονάδος Ε2 Στουτγάρδης. 3). Ελένη Σιδηροπούλου, νοσηλεύτρια. 4). Oberarzt Dr. Wolfgang Bettolo. Διοικητής μεταμόσχευσης του Περιφερειακό Νοσοκομείου Στουτγκάρδης. 5). Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης «Η Ρωμανία» Στέλιος Μίχος και 6), ο επίτιμος πρόεδρος της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» Παύλος Σαρόγλου