Για τους ασθενείς του κορωνοϊού η εμπειρία του νοσοκομείου και ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να αποδειχτεί τραυματική. Γι’αυτο και μία ομάδα γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομείο του Σαν Ντιέγο βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο να μετριάσουν την οδύνη αυτής της περιπέτειας για τους ασθενείς τους.  

Σκεπτόμενος ο Ρομπερτίνο Ροντρίγκεζ, πνευμονολόγος, πως οι ασθενείς του ζουν για μέρες σε ένα ξένο περιβάλλον, χωρίς συγγενείς και φίλους, με μόνη επαφή με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, θέλησε να κάνει κάτι διαφορετικό ώστε να καθησυχάσει την όποια αγωνία τους.  

«Χθες, ένιωσα άσχημα για τους ασθενείς μου στα Επείγοντα όταν μπήκα σε ένα θάλαμο με το πρόσωπο καλυμμένο με τον προστατευτικό εξοπλισμό» έγραψε στο Instagram σήμερα: «Ένα καθησυχαστικό χαμόγελο κάνει πάντα μεγάλη διαφορά για έναν φοβισμένο ασθενή. Γι’αυτό και σήμερα έφτιαξα ένα τεράστιο πλαστικοποιημένο διακριτικό ώστε οι ασθενείς μου να μπορούν να δουν ένα καθυσηχαστικό και παρηγορητικό χαμόγελο».

Πάνω από τη στολή του, ο Ροντρίγκεζ φορά μια φωτογραφία του με ένα τεράστιο χαμόγελο. Όπως παραδέχεται, είναι ο τρόπος του να υπενθυμίζει στους ασθενείς του πως πίσω από την λευκή, απρόσωπη, για πολλούς τρομακτική στολή κρύβεται ένας συμπονετικός άνθρωπος, ένας γιατρός με πρόσωπο, υπομονή και καλές προθέσεις.  

«Ένα από αυτά που το ιατρικό προσωπικό κάνει για να νιώθουν οι ασθενείς μας ήρεμοι, είναι να τους καθησυχάζει με ένα χαμόγελο. Όμως, τώρα που όλοι πρέπει να φοράμε μάσκες, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Ένα χαμόγελο παρηγορεί έναν φοβισμένο ασθενή, φέρνει φως στους ζοφερούς αυτούς καιρούς» λέει ο ίδιος.

Το παράδειγμα του Ροντρίγκεζ ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοί του, με τα ποστ τους στα social media να γίνονται viral.

Με πληροφορίες από Huffington Post