Κορωνοϊός: Στα χρώματα της Ισπανίας φωταγωγήθηκε η Βουλή των Ελλήνων

Σε ένδειξη αλληλεγγύης εν μέσω της πανδημίας Covid-19 που «σαρώνει» την Ευρώπη

712

Κορωνοϊός: Στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Απριλίου 2020 η σημαία της Ισπανίας.

Η Βουλή των Ελλήνων φωταγωγήθηκε στα χρώματα της Ισπανίας. Παράλληλα, στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων κυματίζει η ισπανική σημαία μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προβολή της ισπανικής σημαίας στο κτίριο του Κοινοβουλίου έγινε το βράδυ της Παρασκευής 10 Απριλίου 2020 σε ένδειξη αλληλεγγύης εν μέσω της πανδημίας Covid-19. Η προβολή της σημαίας της Ισπανίας έγινε με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον ισπανικό λαό.

Κορωνοϊός: Η σημαία της Ισπανίας στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων
Κορωνοϊός: Η σημαία της Ισπανίας στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων/ © EUROKINISSI

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάρθηκε έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Την περασμένη εβδομάδα, η ελληνική Βουλή ανέλαβε παρόμοια πρωτοβουλία και για την Ιταλία.

Προβολή της ισπανικής σημαίας στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων ως ένδειξη συμπαράστασης στον ισπανικό λαό
Προβολή της ισπανικής σημαίας στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων ως ένδειξη συμπαράστασης στον ισπανικό λαό/© EUROKINISSI

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ιταλία που δοκιμάζεται περισσότερο από τον κορωνοϊό. Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία ξεπερνούν τους 15.000.