Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) επιθυμεί να αποκτήσει νέες γνώσεις σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στη Γερμανία. Για το σκοπό αυτό, την Τρίτη ανακοίνωσε τη δημοσίευση της εφαρμογής „Corona-Datenspende“, η οποία μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα από τις συσκευές όλων των χρηστών. Η χρήση της εφαρμογής είναι εθελοντική, όπως τόνισε το ινστιτούτο.
Τι μπορεί να κάνει η νέα εφαρμογή;
„Corona-Datenspende“ – αυτό είναι το όνομα της νέας εφαρμογής που ανέπτυξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Robert Koch και είναι διαθέσιμη από σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου 2020. Η εφαρμογή αποσκοπεί να δώσει στους Γερμανούς πολίτες την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους πιθανούς μολυσμένους ανθρώπους στην περιοχή τους, φυσικά, ανώνυμα. Ο πρόεδρος του ινστιτούτου Robert Koch Lothar Wieler παρουσίασε την εφαρμογή την Τρίτη.
Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής προσωπικών δεδομένα σχετικά με το φύλο, το βάρος και το ύψος σας αλλά και τα συμπτώματα που παρουσιάζετε. Αυτά υποβάλλονται προς επεξεργασία στο Ινστιτούτο Robert Koch και διατίθενται ανώνυμα στην εφαρμογή, με σεβασμό στην προστασία δεδομένων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η εφαρμογή δεν υποκαθιστά ένα τεστ για τον κορωνοϊό.