Πανεπιστήμιο βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο για την τελετή αποφοίτησης εν μέσω πανδημίας

Βρήκαν τρόπο να πραγματοποιήσουν την τελετή αποφοίτησης κάνοντας χρήση της τεχνολογίας

696

Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να πραγματοποιήσει την τελετή αποφοίτησης χωρίς την φυσική παρουσία των φοιτητών.   

Το Business Breakthrough University (BBT) διδάσκει πλέον τα περισσότερα μαθήματα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, προκειμένου οι φοιτητές να μην χάσουν την χρονιά τους, αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αφού φρόντισε να μην χάσουν ούτε την τελετή αποφοίτησης. 

Όπως φαίνεται, οι υπεύθυνοι τους πανεπιστημίου πραγματοποίησαν μια τελετή αποφοίτησης στα τέλη Μαρτίου, στο Hotel Grand Palace του Τόκιο με τρόπο που επέτρεψε στους φοιτητές να συμμετάσχουν χωρίς να διακινδυνεύσουν την έκθεση στον κορωνοϊό.

Εφόσον δεν μπορούσαν να παραβρεθούν, το πανεπιστήμιο στράφηκε στην τεχνολογία για να βρει λύση. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές χειρίστηκαν εξ αποστάσεως μερικά ρομπότ, τα οποία έλαβαν τα πτυχία τους αντί για αυτούς.   

Τα ρομπότ έφεραν όλα μια οθόνη, η οποία έδειχνε το πρόσωπο του φοιτητή, που το χειριζόταν, και μηχανικά χέρια, που τους επέτρεπαν να λάβουν το πτυχία, ενώ ήταν επίσης ντυμένα με την στολή αποφοίτησης για να είναι στο πνεύμα της απονομής.

Με πληροφορίες από BBT University