Το πρώτο τρίμηνο του 2020 η αυτοκινητοβιομηχανία της BMW παρουσίασε μία πτώση των πωλήσεών της κατά 20,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε κατάρρευση των πωλήσεων στην Κίνα το Φεβρουάριο και οι συνέπειες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ήταν εμφανείς τον Μάρτιο, δήλωσε η εταιρεία τη Δευτέρα στο Μόναχο. 

«Περίπου των 80% των αντιπροσωπειών της Ευρώπης και το 70% στις ΗΠΑ είναι κλειστό εξαιτίας του κορωνοϊού».

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Pieter Nota δήλωσε πως ο όμιλος προσαρμόζει τον όγκο της παραγωγής του σύμφωνα με τη ζήτηση. «Στην Κίνα βλέπουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης λαμβάνοντας μεγαλύτερο όγκο παραγγελιών». Αυτό που προέχει τώρα είναι να εξασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων, η ρευστότητα και η μακροπρόθεσμη επιτυχία της εταιρείας.

- ADS -


Το πρώτο τρίμηνο, ο όμιλος πώλησε μόνο 477.111 BMW, Mini και Rolls-Royce. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 31% στην Κίνα, 18% στην Ευρώπη και 17% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!
- ADS -