Βασίλισσα Ελισάβετ: Ιστορικό διάγγελμα για τον κορωνοϊό. «Θα νικήσουμε».

Στην αξία της αυτοπειθαρχίας και της αποφασιστικότητας εστίασε η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β’, στο ιστορικό διάγγελμά της προς τον βρετανικό λαό που πλήττεται από τον φονικό νέο κορωνοϊό.

Η μονάρχης μίλησε για τη θλίψη, τον πόνο και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο βρετανικός λαός κατά τη διάρκεια αυτής κρίσης. Η 93χρονη Ελισάβετ, η οποία βρίσκεται εδώ και εβδομάδες απομονωμένη στο κάστρο του Ουίνδσορ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της απέναντι σε όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας αλλά και προς όλους τους εργαζόμενους σε θέσεις – κλειδιά για την αντιμετώπιση του ιού. Το διάγγελμά μεταδόθηκε από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα social media.

Οι Βρετανοί μένουν σπίτι και βλέπουν τη βασίλισσά τους © EPA/NEIL HALL

«Σας μιλώ εν μέσω μιας περιόδου μεγάλης πρόκλησης για τη χώρα. Μια περίοδο κρίσης για τη χώρα μας: μια κρίση που έχει προκαλέσει πόνο και οικονομικές δυσκολίες σε πολλούς, μια κρίση που έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας. Εύχομαι στα χρόνια που θα έρθουν όλοι μας να μπορούμε με περηφάνια να αναπολούμε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκριθήκαμε σε αυτήν την πρόκληση. Εύχομαι η αυτοπειθαρχία, η αποστασιοποιημένη και πάντα με καλή διάθεση αποφασιστικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης να χαρακτηρίζουν ακόμα αυτή τη χώρα».

«Θα νικήσουμε» τον κορωνοϊό, τόνισε η μονάρχης «και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς»,  κατέληξε η βασίλισσα της Αγγλίας στην ομιλία που ηχογραφήθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ την ώρα που η χώρα μετρά 5.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό. Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν και ο γιος της Ελισάβετ και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος.