«Φράχτες αλληλεγγύης» σε όλη τη γερμανική επικράτεια έχουν δημιουργήσει οι πολίτες, σε μία πρωτοβουλία βοήθειας των άστεγων συμπολιτών τους.  

Πάνω σε συρμάτινους φράχτες κρέμονται δεκάδες τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης για όσους τα χρειάζονται. Μαζί, μηνύματα ελπίδας και συμπαράστασης.  

Τρόφιμα, τσάι, τροφή για γάτες και σκύλους, αποσμητικά, είδη προσωπικής υγιεινής, αντισηπτικά, αλλά και ρούχα περιέχουν οι σακούλες που κρέμονται στους λεγόμενους «Φράχτες δώρων» (Gabenzaun) σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, από το Βερολίνο και το Ντόρτμουντ έως το Αμβούργο και τη Λειψία.  

- ADS -


Ενώ, πριν από λίγο, η καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις έως τις 19 Απριλίου, το δίκτυο αλληλεγγύης υπέρ των αστέγων από οργανώσεις, ομάδες ή μεμονωμένους πολίτες ενισχύεται σημαντικά.

Foto ΕΡΑ
Foto ΕΡΑ
Foto ΕΡΑ
Foto ΕΡΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!
- ADS -