Κορωνοϊός: Αεροπλάνο – ασθενοφόρο μεταφέρει ασθενείς στη Γερμανία

Κίνηση συμπαράστασης στο Μπέργκαμο

1072
Κορωνοϊός: Το ιπτάμενο νοσοκομείο που μεταφέρει ασθενείς ©EPA/

Η Γερμανία στέλνει βοήθεια στο Μπέργκαμο, μεταφέροντας ασθενείς σε γερμανικά νοσοκομεία με την χρήση ενός αεροπλάνου ιατρικής φροντίδας.

Με ένα Airbus της γερμανικής αεροπορίας, η Γερμανία μεταφέρει ασθενείς κορωνοϊού από το Μπέργκαμο σε γερμανικά νοσοκομεία στην Κολωνία, τη Βόννη και το Μπόχουμ. Με αυτόν τον τρόπο, οι  Γερμανοί προσπαθούν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο επίκεντρο της τραγωδίας στην Ιταλία.

Ένα Airbus A310 της γερμανικής αεροπορίας μετέφερε έξι ασθενείς στα γερμανικά νοσοκομεία, ενώ διαθέτει και κρεβάτια αυξημένης φροντίδας. Τα κριτήρια επιλογής των ασθενών με κορωνοϊό δεν διευκρινίζονται. Αντίστοιχες ενέργειες φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί και από τη Γαλλία προς άλλα νοσοκομεία της χώρας.  

«Σε εποχές μεγάλης ανάγκης, είναι φυσικό ότι συμπαραστεκόμαστε στους φίλους μας», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την αποστολή. «Για αυτό δεχόμαστε σοβαρά ασθενείς από την Ιταλία με την ιπτάμενη μονάδα αυξημένης φροντίδας της αεροπορίας μας. Είναι σημαντικό δείγμα αλληλεγγύης. Η Ευρώπη χρειάζεται να παραμείνει ενωμένη».