Ανάρπαστο το κέικ σε σχήμα χαρτί τουαλέτας σε φούρνο της Γερμανίας – Τι λέει ο αρτοποιός που είχε την ιδέα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι φούρνος πουλάει κέικ σε σχήμα χαρτιού τουαλέτας εν μέσω κορωνοϊού. Ο φούρνος βρίσκεται στην πόλη Ντόρτμουντ της Γερμανίας και όπως εξηγεί ο αρτοποιός που είχε την ιδέα, το κέικ κορμού με επικάλυψη λευκής σοκολάτας έχει γίνει ανάρπαστο. Η πανδημία κορωνοϊού οδήγησε πλήθος πολιτών σε πολλές χώρες του πλανήτη να «στοκάρουν» σημαντικές ποσότητες βασικών αγαθών. Μεταξύ αυτών και το χαρτί τουαλέτας.

Η ιδέα ήρθε στον αρτοποιό Τιμ Κορτούεμ όταν άκουγε πελάτες να παραπονιούνται για τις ελλείψεις σε χαρτί υγείας στα σούπερ μάρκετ (σ.σ. οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά… 7.000% το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου).

«Σκεφθήκαμε πως θα ήταν ωραίο να δημιουργήσουμε φαγώσιμα που θα μοιάζουν με ρολά χαρτιού τουαλέτας. Κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής» εξήγησε ο Κορτούεμ σε δηλώσεις του στο Ruptly. Και διευκρίνισε ότι φουρνίζει έως και 200 κέικ την ημέρα και πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση.

«Οι πελάτες μου ξετρελαίνονται με αυτό. Στους περισσότερους αρέσει γιατί προσθέτει μία νότα ευθυμίας σε αυτούς τους καιρούς» εξήγησε ο Κορτούεμ, με έναν από τους πελάτες του φούρνου, ονόματι Βίμπκε Ντάνκερτ, να δηλώνει: «Είναι τέλειο. Μετά την πίκρα τόσου κορωνοϊού θέλεις και κάτι γλυκό».