Το εστιατόριο „Poseidon“ στην Kulmbacher Straße 3 στο Μπαϊρόιτ από το Σάββατο 21 Μαρτίου βοηθά τους ήρωες που κάνουν ό,τι μπορούν σε αυτή τη δύσκολη εποχή της κρίσης του κορωνοϊού.

Το ελληνικό εστιατόριο προσφέρει στους αστυνομικούς, τους παραϊατρικούς, τους πυροσβέστες, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό δωρεάν ζεστό και κρύο φαγητό για μεσημεριανό και βραδινό.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια», δήλωσε o Νίκος Καλιανίδης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, στο Franken.de. «Τις προμήθειες για το φαγητό τις είχα έτσι κι αλλιώς – από το να πεταχτούν, γιατί να μην το παρέχω δωρέαν;».

Το ιατρικό προσωπικό μπορεί να επιλέξει το δωρεάν γεύμα του «Μπορούν να επιλέξουν ένα πιάτο από το μενού – για παράδειγμα, σουβλάκι, γύρο ή λαχανικά. Οι χρόνοι παραλαβής είναι από το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και το βράδυ από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.»

Υποστήριξη και από τρίτους

Ο Νίκος Καλιανίδης έχει ήδη λάβει υποστήριξη από το γειτονικό ξενοδοχείο «Rheingold» στο Μπαϊρόιτ. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου συζητά μαζί του σε ποιο βαθμό μπορεί να τον βοηθήσει με το φαγητό. Μερικοί από τους προμηθευτές του ελληνικού εστιατορίου τον υποστηρίζουν στην «αποστολή» του με φθηνότερες ή δωρεάν παραδόσεις. Του δόθηκαν επίσης 600 δοχεία για φαγητό ώστε να μπορεί να μεταφέρει στα σημεία διανομής. 

Νοσηλευτές με 14 ώρες συνεχούς εργασίας

Ο Νίκος Καλιανίδης και η ομάδα του θα προσφέρουν το δωρεάν φαγητό για δύο εβδομάδες. Μετά από αυτό, ψάχνει τρόπους για να συνεχίσει και σκέφτεται να λάβει περαιτέρω υποστήριξη από άλλα εστιατόρια. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται τις οικονομικές δυσκολίες για το εστιατόριο του που προκύπτουν λόγω του περιορισμού στις εξόδους. «Έπρεπε να βγάλω ένα δάνειο έτσι κι αλλιώς», λέει ο ιδιοκτήτης με ρεαλισμό.

Στις δύο πρώτες μέρες, το «Poseidon» παρέδωσε ήδη 120 έως 140 γεύματα. Η βοήθεια που θέλει να προσφέρει φαίνεται να έχει ανταπόκριση και προφανώς επείγει. Ένας υπάλληλος από το νοσοκομείο έχει ήδη πάει στο ελληνικό εστιατόριο δύο φορές για να πάρει φαγητό.

«Ήταν πραγματικά χαρούμενος και θέλει να έρθει για τρίτη φορά», αναφέρει ο ιδιοκτήτης. Άνθρωπος που εργάζεται στο νοσοκομείο του είπε επίσης ότι εργάστηκε 14 ώρες συνεχόμενα.

Άλλες επαγγελματικές ομάδες ζητούν επίσης

Άλλες επαγγελματικές ομάδες έχουν επίσης ρωτήσει εάν θα μπορούσαν να πάρουν δωρεάν φαγητό. Ο κ. Καλιανίδης λέει ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα από ταχυδρομικούς υπαλλήλους, νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι ή το δικαστικό σώμα, αλλά έπρεπε να τους απογοητεύσει. «Δεν μπορώ να μαγειρέψω για όλο το Μπαϊρόιτ δυστυχώς», τονίζει ο ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου.

Στη σημερινή δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, «πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι». Ο Νίκος Καλιανίδης αναμένει επιπλέον προμήθειες για τις επόμενες μέρες ώστε να συνεχίσει να προετοιμάζει ελληνικά γεύματα για τους βοηθούς. «Είτε κάθομαι σπίτι είτε προσφέρω τη βοήθειά μου για μένα είναι το ίδιο σημαντικό» εξηγεί. Και η βοήθεια είναι σίγουρα η καλύτερη απόφαση σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση.

Με πληροφορίες από Focus.de