Μια έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της Κολωνίας (IFH) έδειξε ότι ένας στους τρεις καταναλωτές στη Γερμανία δημιουργεί απόθεμα τροφίμων. Μάλιστα τα αποτέλεσμα στα είδη προσωπικής υγιεινής είναι εκπληκτικά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι καταναλωτές αγόρασαν τέσσερις φορές περισσότερο σαπούνι και τρεις φορές περισσότερο χαρτί υγείας σε σχέση με το τελευταίο εξάμηνο.

Περίπου ένας στους τρεις καταναλωτές στη Γερμανία έχει αυξήσει τα αποθέματα τροφίμων την περασμένη εβδομάδα ενόψει της κρίσης του κορωνοϊού. Αντίθετα, μόνο ένα στα έξι άτομα αγόρασε περισσότερα από τα συνηθισμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, κονσέρβες κλπ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας «Ελέγχου των καταναλωτικών συνηθειών ενόψει κορωνοϊού» που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, για την οποίο το Ινστιτούτο Ερευνών της Κολωνίας (IFH) ρώτησε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Ο λόγος των αγορών πανικού (Hamsterkäufe) ήταν προφανώς ο φόβος μήπως δεν είναι σε θέση να ψωνίσουν ως συνήθως, εξήγησε το IFH. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων εκλαμβάνουν τον περιορισμό στην ποσότητα των αγορών στο πλαίσιο της κρίσης του κορωνοϊού, ως απώλεια της ελευθερίας τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το IFH, οι συναλλαγές στο διαδίκτυο αρχικά ωφελήθηκαν ελάχιστα από την κρίση. Μόνο το 13% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν αγορές μέσω διαδικτύου που συνήθως πραγματοποιούν σε καταστήματα και ειδικότερα οι πιο νεαροί καταναλωτές.