Σε μία κίνηση αλληλεγγύης προχώρησε η Γερμανία, η οποία ανακοίνωσε πως θα αναλάβει τη νοσηλεία έξι Ιταλών ασθενών του κορωνοϊού.

Τη νοσηλεία έξι ασθενών του κορωνοϊού από την Ιταλία θα αναλάβουν νοσοκομεία στη Δρέσδη και τη Λειψία όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας. Να σημειωθεί πως η Γερμανία ήδη έχει υποδεχθεί ασθενείς και από τη Γαλλία.

«Αυτή, φρονώ, είναι μια πολύ σημαντική ένδειξη ότι υποστηρίζουμε και βοηθάμε και τους άλλους όταν μπορούμε να το κάνουμε», σημείωσε ο Μίχαελ Κρέτσμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι έξι ασθενείς, η κατάσταση των οποίων δεν διευκρινίστηκε, θα διακομιστούν αεροπορικώς σε νοσοκομεία της Δρέσδης και της Λειψίας, των δύο μεγαλύτερων πόλεων του ομόσπονδου κρατιδίου της πάλαι ποτέ ΓΛΔ. Ο Κρέτσμερ εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Ιταλίας.

«Συζητήσαμε με γιατρούς, οι οποίοι μας είπαν ότι έχουν τις δυνατότητες» να αναλάβουν τη φροντίδα των ασθενών αυτών, καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 6.000 στην Ιταλία. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν διευκρίνισε πότε θα διακομιστούν οι ασθενείς στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το γερμανικό Πρακτορείο, οκτώ ασθενείς από την Ιταλία θα νοσηλευθούν στη Γερμανία. Το Σαββατοκύριακο άλλα τρία γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, ανακοίνωσαν ότι ανέλαβαν τη φροντίδα ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.