Κορωνοϊός: Η ζωή στους δρόμους του Πεκίνου επιστρέφει (εικόνες)

Βόλτες με μάσκες στα πάρκα με τις ανθισμένες κερασιές και μόνο «εισαγόμενα» κρούσματα

677

Μόνο με τα «εισαγόμενα» κρούσματα κορωνοϊού να την απασχολούν η ζωή στο Πεκίνο επιστρέφει αργά αλλά σταθερά σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Για αρκετές ημέρες η Κίνα και ειδικότερα η πρωτεύουσά της το Πεκίνο καταγράφει μηδενικά «εγχώρια» κρούσματα του νέου κορωνοϊού και το αίσθημα έκτακτης ανάγκης αρχίζει αργά αλλά σταθερά να υποχωρεί με τους πολίτες να βγαίνουν για βόλτες στους δρόμους παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως οι μάσκες και τα γάντια.

Εικόνες από το Πεκίνο δείχνουν ότι η ζωή φαίνεται να επιστρέφει σε φυσιολογικούς ρυθμούς με τον κόσμο να βγαίνει από την καραντίνα και να φωτογραφίζεται με φόντο τις ανθισμένες κερασιές.

Η ζωή στο Πεκίνο με τον νέο κορωνοϊό
Η ζωή στο Πεκίνο με τον νέο κορωνοϊό © EPA/ROMAN PILIPEY

Η ζωή στο Πεκίνο με τον νέο κορωνοϊό
Η ζωή στο Πεκίνο με τον νέο κορωνοϊό © EPA/ROMAN PILIPEY
Η ζωή στο Πεκίνο με τον νέο κορωνοϊό
Η ζωή στο Πεκίνο με τον νέο κορωνοϊό © EPA/ROMAN PILIPEY

Μείωση κρουσμάτων – Εννέα θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό

Μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή η ηπειρωτική Κίνα, έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες αύξησής τους, καθώς το Πεκίνο, η πρωτεύουσα της χώρας, εντείνει τα μέτρα που λαμβάνει για τον περιορισμό των κρουσμάτων που έρχονται από το εξωτερικό.

Χθες Κυριακή καταγράφηκαν 39 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, από 46 το Σάββατο. Όλα τους ήταν ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Ο δήμος του Πεκίνου επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του αριθμού των κρουσμάτων που φθάνουν στην πρωτεύουσα: από σήμερα, οι διεθνείς πτήσεις θα εκτρέπονται σε άλλες πόλεις, όπου οι επιβάτες θα υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Το Πεκίνο κατέγραψε 10 νέα κρούσματα χθες, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας σήμερα, από 13 προχθές Σάββατο. Ο αριθμός των κρουσμάτων που έφθασαν από το εξωτερικό έφθασε στο υψηλότερό του επίπεδο (21) την 18η Μαρτίου.

Η Σαγκάη και η Γκουανγκζού ανακοίνωσαν επίσης ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα υποβάλλονται στο εξής σε εξετάσεις, επεκτείνοντας το μέτρο που μέχρι τώρα εφαρμοζόταν μόνο σε ανθρώπους που επέστρεφαν από χώρες και περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η Σαγκάη εντόπισε 10 νέα κρούσματα χθες, από 14 μία ημέρα νωρίτερα. Η Γκουανγκντόνγκ εντόπισε επτά, η Φουτζιάν 4 και Τζιανγκσού 2. Η Χεμπέι, η Τζετζιάνγκ, η Τζιανγκσί, η Σαντόνγκ και η Σετσουάν κατέγραψαν από ένα κρούσμα η καθεμιά. Ο αριθμός των κρουσμάτων που «εισήχθησαν» στην Κίνα αυξήθηκε στα 314 μέχρι τώρα.

Δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού. Ως χθες, το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης ανερχόταν σε 81.093 στην ηπειρωτική Κίνα. Ο απολογισμός των νεκρών από την πανδημία στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε τους 3.270, αυξημένος κατά εννέα από την προηγουμένη.