Κορωνοϊός: Ιερέας έψαλε «τη Υπερμάχω» με τους πιστούς στα μπαλκόνια

Συγκινητικές στιγμές στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης

631

Στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης ο ιερέας έψαλε «τη Υπερμάχω» στο προαύλιο του Ιερού Ναού, με τους πιστούς να συμμετέχουν από τα μπαλκόνια.

Συγκίνηση προκαλεί ο ιερέας που έψαλε «τη Υπερμάχω» με τους πιστούς στα μπαλκόνια εν μέσω κορωνοϊού. Το γεγονός εκτυλίχθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη Θεσσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής. Ο ιερέας του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, θέλοντας να εμψυχώσει τους πιστούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν μπορούν να έρθουν στη λειτουργία λόγω κορωνοϊού, αποφάσισε να ολοκληρώσει την ακολουθία των χαιρετισμών, ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω» από το προαύλιο της εκκλησίας.

Οι πιστοί συμμετείχαν και αυτοί από τα μπαλκόνια τους, ψάλλοντας μαζί με τον ιερέα τον ύμνο που είναι αφιερωμένος στην Παναγία. «Η Παναγιά να μας σκεπάζει. Τώρα που δοκιμάζονται όλα, η πίστη μας, η ελευθερία μας, να καθίσουμε ενωμένοι μέσα στην ενότητα της πίστης, της υπομονής, της υπακοής, μέσα στο σπίτι μας και το σπίτι μας να το κάνουμε εκκλησία, Ναό του Θεού προσευχόμενοι για τον εαυτό μας, για τους συνανθρώπους μας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας που δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη» ανέφερε στο μήνυμά του ο ιερέας.

Και πρόσθεσε: «Ο Θεός να μας ευλογεί. Μη φοβάστε αδελφοί μου, όλα θα περάσουν». Οι εικόνες από τον ιερέα που έψαλε «τη Υπερμάχω» με τους πιστούς στα μπαλκόνια, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ένα συγκινητικό βίντεο της ενορίας μας, απόψε δέηση στη Μεγαλόχαρη!!!Το παρακολουθησαμε από τα μπαλκόνια μας, με κάθε τιμή που αρμόζει σε κάθε Χριστιανό!!!!!Ακουσαμε το" τη Υπερμαχω" στον προαυλιο χώρο της εκκλησίας μας!!!!Χωρις φυσικά την παρουσια πιστων,με την αρωγή στην τάξη ,της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατι όλοι μένουμε στο σπιτι μας και εκτελούμε τις εντολές του κρατικού μηχανισμού!!!!Σας ευχαριστουμε πατερα Παντελεήμονα για την ωδή προς τη Παναγία μας!!!! Να έχουμε την ευλογία Της!!!!!

Gepostet von Elena Politou Kedikoglou am Freitag, 20. März 2020