Κορωνοϊός: Ιερέας έψαλε «τη Υπερμάχω» με τους πιστούς στα μπαλκόνια

Συγκινητικές στιγμές στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης

961

Στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης ο ιερέας έψαλε «τη Υπερμάχω» στο προαύλιο του Ιερού Ναού, με τους πιστούς να συμμετέχουν από τα μπαλκόνια.

Συγκίνηση προκαλεί ο ιερέας που έψαλε «τη Υπερμάχω» με τους πιστούς στα μπαλκόνια εν μέσω κορωνοϊού. Το γεγονός εκτυλίχθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη Θεσσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής. Ο ιερέας του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, θέλοντας να εμψυχώσει τους πιστούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν μπορούν να έρθουν στη λειτουργία λόγω κορωνοϊού, αποφάσισε να ολοκληρώσει την ακολουθία των χαιρετισμών, ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω» από το προαύλιο της εκκλησίας.

Οι πιστοί συμμετείχαν και αυτοί από τα μπαλκόνια τους, ψάλλοντας μαζί με τον ιερέα τον ύμνο που είναι αφιερωμένος στην Παναγία. «Η Παναγιά να μας σκεπάζει. Τώρα που δοκιμάζονται όλα, η πίστη μας, η ελευθερία μας, να καθίσουμε ενωμένοι μέσα στην ενότητα της πίστης, της υπομονής, της υπακοής, μέσα στο σπίτι μας και το σπίτι μας να το κάνουμε εκκλησία, Ναό του Θεού προσευχόμενοι για τον εαυτό μας, για τους συνανθρώπους μας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας που δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη» ανέφερε στο μήνυμά του ο ιερέας.

Και πρόσθεσε: «Ο Θεός να μας ευλογεί. Μη φοβάστε αδελφοί μου, όλα θα περάσουν». Οι εικόνες από τον ιερέα που έψαλε «τη Υπερμάχω» με τους πιστούς στα μπαλκόνια, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.