Κυριάκος Μητσοτάκης: Aπαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο στις 6 το πρωί

Πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες

567

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες λόγω κορωνοϊού – Το μέτρο ξεκινά στις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου.

Την απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε νέο του μήνυμα για τον κορωνοϊό στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Πριν από λίγο έδωσα εντολή στους συναρμόδιος υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια».

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι κάθε πολίτης που θα βγαίνει από το σπίτι του θα πρέπει να έχει στην κατοχή του δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο και να το επιδεικνύει σε έλεγχο της αστυνομίας. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ορίζεται στα 150 ευρώ.

«Πρέπει να γίνει εγκαίρως πριν να είναι αργά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ στην συγκεκριμένη απόφαση. Έχω ενημερώσει την πρόεδρο της δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και μένουν στο σπίτι.

«Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το νέο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση ότι εντοπίστηκαν 94 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.