Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα

Σοβαρές ζημιές σε σπίτια και δίκτυο

587
ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ / ΦΩΤΟ: MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πάργα, ο οποίος ταρακούνησε τη μισή Δυτική Ελλάδα και τρόμαξε τους κατοίκους, που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

Ο ισχυρός σεισμός των 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα ταρακούνησε τη μισή Δυτική Ελλάδα και τρόμαξε τους κατοίκους, οι οποίοι πετάχτηκαν έντρομοι στους δρόμους, ενώ προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή, έχουν καταρρεύσει ορισμένα παλιά σπίτια ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται.

Επίσης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων.

Πριν λίγο, αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο ισχυρός σεισμός των 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:49 σήμερα Σάββατο και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 14 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας.
Το ίδιο επίκεντρο είχε η σεισμική δόνηση των 4,3 Ρίχτερ που καταγράφηκε 21 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Πετάχτηκαν στον δρόμο

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο.

Επίσης, αισθητός έγινε στα Ιωάννινα την Αρτα, την Κέρκυρα και στην ευρύτερη περιοχή, ακόμη και στην Πάτρα.

Ανάστατοι ήταν οι κάτοικοι στο Καναλάκι, την Πάργα και τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, καθώς αμέσως μετά τον σεισμό η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων καθώς και συνεργεία των δήμων της περιοχής βγήκαν στα χωριά προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Χουλιάρας: Μην ανησυχείτε

Για τον ισχυρό σεισμό των 5,6 Ρίχτερ, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ φαίνεται πως είναι ο κύριος σεισμός, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ισχυροί μετασεισμοί.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του είπε πως η περιοχή θα ελεγχθεί άμεσα για ζημιές.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο κ. Χουλιάρας ανέφερε ότι «ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε!».