Οι γιατροί του νοσοκομείου του Μπέργκαμο στην Ιταλία άφησαν την κάμερα να δείξει σε όλους τι γίνεται, προειδοποιώντας τι μπορεί να συμβεί σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη

Δραματικές στιγμές ζει η Ιταλία με τον κορωνοϊό, μόνο την Παρασκευή οι καταγεγραμμένοι θάνατοι ξεπέρασαν τους 600 και οι γιατροί ενός νοσοκομείου στο Μπέργκαμο αποφάσισαν να κάνουν κάτι που δεν συνηθίζεται: Να επιτρέψουν σε κάμερα να τραβήξει πλάνα μέσα από το νοσοκομείο για να δει όλος ο κόσμος τι γίνεται και να πάρει τα μέτρα του, πριν να είναι αργά.

Ο δημοσιογράφος του Sky News περιφέρεται στο νοσοκομείο και κάποια στιγμή ρωτάει σε ποιο θάλαμο βρίσκεται. Όμως δεν βρισκόταν σε θάλαμο, αλλά σε αίθουσα αναμονής. Οι θάλαμοι ήταν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Περιγράφοντας την κατάσταση ως τρομακτική, λέει ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο δίνουν έναν πόλεμο και τον χάνουν.

Το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται πυρετωδώς, προσπαθεί να κρατήσει ανθρώπους στη ζωή, ενώ καταφθάνουν κι άλλοι και μετά κι άλλοι. Οι γιατροί του νοσοκομείου προειδοποιούν τον υπόλοιπο κόσμο να πάρει τα μέτρα του, γιατί θα ζήσει παρόμοιες εικόνες. Οι μονάδες εντατικής είναι πλήρης, τα φορτηγά του στρατού μεταφέρουν τους νεκρούς, μία κόλαση σε ένα σημείο της Γης που, πλέον, απειλεί ολόκληρη τη Γη.

Είναι οι γιατροί του Μπέργκαμο που ζήτησαν να μεταδοθούν αυτές οι σκληρές εικόνες. Η Ιταλία δεν γνώριζε τι θα συμβεί. Τώρα όμως όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει.