Κορωνοϊός: Έφτασαν 500.000 μάσκες από την Κίνα για την Ελλάδα

Ανάσα για το δημόσιο σύστημα υγείας

1135
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κορωνοϊός: Προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος αεροσκάφος της Air China, το οποίο μεταφέρει 500.000 μάσκες από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε στις δηλώσεις του την κινεζική κυβέρνηση για την αποστολή του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Αποτελεί ανάσα γιατί υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μάσκες και τέτοιου είδους υλικό, τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοσοκομεία.

Ευχαρίστησε τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία για την τεράστια προσπάθεια που γίνεται.

Ζήτησε, δε, από όλους τους πολίτες να επιδείξουν στάση ευθύνης και να παραμείνουν στο σπίτι τους, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα που γίνεται στα νοσοκομεία.

«Ζητώ από όλους να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία. Ζητώ φιλότιμο και πατριωτισμό και να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε.