Οι παίκτες του γερμανικού «Big Brother» ήταν απομονωμένοι και αγνοούσαν την πραγματικότητα της πανδημίας – Ξέσπασαν σε κλάματα όταν έμαθαν τι συμβαίνει

Στην Ελλάδα ο κορωνοϊός ανέβαλε το Big Brother, στην Γερμανία οι παίκτες δεν είχαν ιδέα για την ύπαρξή του. 

Η ώρα της αλήθειας έφθασε για τους διαγωνιζόμενους της γερμανικής βερσιόν του «Big Brother»  που είχαν πλήρη μεσάνυχτα για την πανδημία του Covid-19 και μόλις χθες ενημερώθηκαν για πρώτη φορά για το τι συνέβαινε στον έξω κόσμο.

Από τις 6 Φεβρουαρίου, οι διαγωνιζόμενοι ήταν αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Τότε είχε ξεκινήσει να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στην πόλη Ουχάν της Κίνας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του ριάλιτι, και οι νεοεισερχόμενοι στο ριάλιτι, στις αρχές Μαρτίου, όφειλαν να μην ενημερώσουν για τον κορωνοϊό τους παίκτες του απομονωμένου σπιτιού.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ,  στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το οποίο έχει δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα από τον ιό, βρίσκεται το σπίτι με τους παίκτες.

Στο χθεσινό επεισόδιο όμως, οι διαγωνιζόμενοι έμαθαν από έναν γιατρό και τον παρουσιαστή του ριάλιτι Γιόχεν Σροπ τις δραματικές εξελίξεις. 

Μιλώντας πίσω από γυάλινο προστατευτικό, ο οικοδεσπότης του «Big Brother» εξήγησε ότι «μια νόσος που ονομάζεται COVID-19 είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο» και «έφτασε και στην Ευρώπη».

Οι διαγωνιζόμενοι είδαν στη συνέχεια βίντεο με πρόσφατα γεγονότα, με πλάνα εγκαταλελειμμένων δρόμων στην Ιταλία και τη Γερμανία.

Οι περισσότεροι από τους διαγωνιζόμενους παρακολούθησαν σοκαρισμένοι, άλλοι δεν μιλούσαν καθόλου και ορισμένοι ξέσπασαν σε δάκρυα.

Σκουπίζοντας τα δάκρυά της, η 26χρονη Μισέλ είπε ότι επειδή εργάστηκε ως νοσοκόμα για ηλικιωμένους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για τους ασθενείς της.

Ένας άλλος παίκτης, ο οποίος εργάζεται ως μπάρμαν, ρώτησε για τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει ο ιός στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Αφότου ολοκληρώθηκαν οι ερωτοαπαντήσεις, οι παίκτες παρακολούθησαν βίντεο με μηνύματα από τα αγαπημένα τους πρόσωπα που τους έλεγαν ότι είναι υγιείς και τους συμβούλευαν να μην αποχωρήσουν από το παιχνίδι.

Μία από τις παίκτριες η Τζίνα  άκουσε μια φίλη να της λέει ότι «δεν χάνει τίποτα, αφού όλα τα κλαμπ και τα μπαρ είναι κλειστά».