Ερντογάν: Προσπαθούμε να βρούμε λύση για το μεταναστευτικό

Δήλωσε μετά από τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ, Τζόνσον και Μακρόν

692

Τα όσα συζήτησε με τους Άγκελα Μέρκελ, Μπόρις Τζόνσον και Εμανουέλ Μακρόν σχολίασε με ανάρτησή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ των οποίων και το μεταναστευτικό.

Το σχόλιό του για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ, τον Μπόρις Τζόνσον και τον Εμανουέλ Μακρόν έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στον πόλεμο στη Συρία αλλά και στο μεταναστευτικό.

«Βρήκαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκτενώς πολλά θέματα, όπως την καταπολέμηση του κορωνοϊού και την ανθρωπιστική κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, λύσεις για την κρίση στη Συρία, το ζήτημα αιτούντων άσυλο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ», ανέφερε ο Ερντογάν στη δήλωσή του και πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, θα δραστηριοποιήσουμε πιο ενεργά τους μηχανισμούς διπλωματίας και συνεργασίας και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό» προσέθεσε.