50.000 μάσκες από την πρέσβη της Κίνας στο ελληνικό ΕΣΥ

Τις παρέλαβε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

646
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με την πρέσβη της Κίνας, Zhang Qiyue

Η πρεσβεία της Κίνας παρέδωσε 50.000 ιατρικές μάσκες στον υπουργό Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για τις ανάγκες του ελληνικού ΕΣΥ.

Επίσκεψη στην πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρέσβης Zhang Qiyue του παρέδωσε 50.000 μάσκες για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ελλάδας.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την κινεζική κυβέρνηση και την κινεζική κοινότητα, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε μετά τη γενναιόδωρη χειρονομία της κινεζικής διπλωματίας: «Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε, μέσω της Πρέσβειρας, την Κίνα, για όλες τις προσπάθειες και φυσικά όλες τις εταιρείες και την κινεζική κοινότητα εδώ, για τη βοήθεια και τη στήριξη.

Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα. Το Σάββατο το πρωί, στην πτήση της Air China που θα έρθει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, θα υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα και των εταιρειών και του κινεζικού κράτους.

Θα ήθελα, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση, να ευχαριστήσω για την προσφορά αυτή, μιας και γνωρίζετε ότι η παραγωγή και η διανομή αυτών των ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας, δεν είναι εύκολη στις μέρες μας. Να ευχαριστήσω την κινεζική Κυβέρνηση για όλη την προσπάθεια την οποία κάνει. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας και, με την ευκαιρία  αυτή, θέλω πάλι σήμερα να απευθυνθώ στους Έλληνες και στις Ελληνίδες.

Να τους πω ότι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να προσέξουν τον εαυτό τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η κρίση είναι μπροστά μας. Οι επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ υπεύθυνοι στην αντιμετώπισή της», κατέληξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.