Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε την ζωή του από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στα τέσσερα.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής ήταν ένας 53χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Μέσα σε 24 ώρες τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 38 στην Ελλάδα, αγγίζοντας χθες τα 228. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα 22 από τα νέα κρούσματα είναι «ορφανά» και η πλειονότητά τους εντοπίζεται στην Αθήνα. Τα κρούσματα αυτά καταδεικνύουν πιθανή εγχώρια μετάδοση.  

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται 56 ασθενείς, ενώ τουλάχιστον 4 είναι διασωληνωμένοι. Οχτώ άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Σε ό,τι αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα περιστατικά είναι στην Αθήνα. Συνολογικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.  

Για υπέρβαρους και καπνιστές

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως οι υπέρβαροι μπορεί να είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την γρίπη αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος συσχετισμός για τον κορωνοϊό. Αντίθετα οι καπνιστές υπερεκφράζουν τον υποδοχέα με τον οποίον συνδέεται ο ιός – με βάση τα δεδομένα «φοβάμαι για τους καπνιστές», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αν δεν νοσήσουν απαραίτητα, κινδυνεύουν να εκτεθούν περισσότερο στον ιό.