Στη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους προχώρησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, μετά την κοσμοσυρροή για τον Τζέραρντ Μπάτλερ.  

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε κανονικά την Πέμπτη, μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ στη συνέχεια η Φλόγα διανυκτέρευσε στην Καλαμάτα και σήμερα το πρωί συνέχισε το ταξίδι της.  

Όμως η μεγάλη προσέλευση κοινού στην ειδική τελετή υποδοχής της στη Σπάρτη, λόγω της παρουσίας του Τζέραρντ Μπάτλερ, θορύβησε τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα η ΕΟΕ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τη ΔΟΕ, να αποφασίσει τη ματαίωση του υπολοίπου προγράμματος.  

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράδοση της Φλόγας στους Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά στην Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

«This is Sparta»: Κοσμοσυρροή για τον Τζέραλντ Μπάτλερ  

Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη δάδα σήμερα στην Σπάρτη ήταν και ο Τζέραρντ Μπάτλερ, που ενσάρκωσε τον ρόλο του Λεωνίδα στην ταινία «300».  

Ο διάσημος ηθοποιός έτρεξε από τον Μυστρά ως την Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ενώ λαμπαδηδρόμος ήταν και ο ηθοποιός Μπίλι Ζέιν, που έχει καταγωγή από εκεί.   «Σας ευχαριστώ για την τιμή και το προνόμιο που μου δώσατε να μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα», είπε στην ομιλία του ο ηθοποιός, φωνάζοντας την διάσημη φράση «This is Sparta» από την ταινία, την ώρα που άναβε τον βωμό.  

«Πάντα ήθελα να έρθω στην πόλη που με έκανε διάσημο. Σήμερα έγινα Σπαρτιάτης στην πραγματικότητα είπε. Τώρα που έχω τα κλειδιά της πόλης μπορώ να χτυπήσω την πόρτα όποιου σπιτιού θέλω και όποιος μου ανοίξει θα μου μαγειρέψει ένα νόστιμο ελληνικό γεύμα. Αυτή είναι μια εμπειρία που ζεις μία φορά στη ζωή σου. Είμαι περήφανος που έκανα γνωστή την ιστορία αυτής της πόλης», πρόσθεσε ο Τζέραρντ Μπάτλερ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και την ομιλία του Τζέραρντ Μπάτλερ: