Δύο νέοι θάνατοι στη Γερμανία από τον νέο κορωνοϊό. Άνδρας, 80 ετών, και γυναίκα 78 ετών τα δύο νέα θύματα στη Γερμανία.

Δύο νέοι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό στη Γερμανία. Τα θύματα είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ένας 80χρονος από τη Βαυαρία και μια 78χρονη από την Βόρεια Ρηνανία έχασαν τη μάχη εξαιτίας επιπλοκών του νέου κορωνοϊού. Και οι δύο Γερμανοί έπασχαν από χρόνιες ασθένειες.

Το τελευταίο 24ωρο τα διαπιστωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 στην Γερμανία έχουν ξεπεράσει τα 2.400, ενώ τα θύματα πλέον ανέρχονται σε έξι.

Μπροστά στην ταχεία εξάπλωση του ιού, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από πολύωρη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας, προειδοποίησε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κατά πολύ, ότι καμία περιοχή δεν θα μείνει ανεπηρέαστη, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απολύτως απαραίτητη κοινωνική επαφή. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων, με αποτέλεσμα η δικαιοδοσία για ενδεχόμενη απόφαση να κλείσουν να συνεχίζει να επαφίεται στις τοπικές κυβερνήσεις.

Προ ημερών η Γερμανίδα καγκελάριος είχε προειδοποιήσει ότι έως και 56 εκατομμύρια Γερμανοί ενδέχεται να μολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων.