Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ο δημοφιλής ηθοποιός Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον.  

Με ανάρτησή του στο Instagram ο οσκαρικός ηθοποιός ανακοίνωσε στους εκατομμύρια ακολούθους του πως, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, που βρίσκονται στην Αυστραλία, είχαν όλα τα ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού πριν εξεταστούν, καθώς ένιωθαν καταβεβλημένοι, είχαν δέκατα και ένιωθαν «κρυάδες» και πόνους στο σώμα.   

Αποφασίζοντας να κάνουν εξετάσεις για τον κορωναϊό, βγήκαν τελικώς θετικοί. «Για να το κάνουμε σωστά, όπως είναι απαραίτητο στον κόσμο τώρα, υποβληθήκαμε εξετάσεις για κορωνοϊό και βρεθήκαμε θετικοί», έγραψε ο Τομ Χανκς.  

Το ζευγάρι βρίσκεται στην Αυστραλία για τις προετοιμασίες της νέας ταινίας του Μπαζ Λούρμαν για τον Έλβις Πρίσλεϊ, στην οποία ο Χανκς συμπρωταγωνιστεί, υποδυόμενος τον μάνατζερ του τραγουδιστή. Ο 63χρονος Χανκς είναι ο πρώτος αστέρας του Χόλιγουντ που ανακοινώνει ότι έχει προσβληθεί από τον νέα κορωνοϊό και θα παραμείνει σε απομόνωση, μαζί με την Γουίλσον για όσο χρειαστεί.  

«Γεια σας φίλοι. Η Ρίτα και εγώ είμαστε εδώ κάτω στην Αυστραλία. Νιώσαμε λίγο κουρασμένα, είχαμε κρυάδες και κάποιους πόνους στο σώμα. Η Ρίτα είχε ρίγη που ήρθαν και έφυγαν. Λίγο πυρετό επίσης. Για να το κάνουμε σωστά, όπως είναι απαραίτητο στον κόσμο τώρα, υποβληθήκαμε εξετάσεις για κορωνοϊό και βρεθήκαμε θετικοί.  

«Λοιπόν. Τι θα κάνουμε τώρα; Οι αξιωματούχοι υγείας έχουν πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθηθούν. Εμείς οι Χανκς θα υποβληθούμε σε εξετάσεις, θα τεθούμε σε παρακολούθηση και απομόνωση για όσο απαιτηθεί για την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στην αντιμετώπιση μέρα με την ημέρα, σωστά; Θα κρατήσουμε τον κόσμο ενήμερο», έγραψε ο Τομ Χανκς, δίπλα σε μια φωτογραφία με έναν κάδο απορριμμάτων νοσοκομείου, πάνω στον οποίο είναι πεταμένο ένα λευκό γάντι μιας χρήσης.