Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στο Αιγαίο

Για «σκόπιμη ενέργεια» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ακτοφυλακή

716
Κως: Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού/@LSpyropoulou/Twitter

Δείτε τη στιγμή που τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στο Αιγαίο.

Τη στιγμή που τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στο Αιγαίο κατέγραψε η κάμερα. Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ανοιχτά από την Κω. Η ανταποκρίτρια της γερμανικής Bild στην Αθήνα Λιάνα Σπυροπούλου έκανε ανάρτηση στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού.

«Είναι στα δικά μας (σ.σ. ελληνικά χωρικά ύδατα) και μας χτύπησε, πίσω μας χτύπησε. Μας έχει κάνει ζημιά πίσω, μας έσπασε τα ρέλια (σ.σ. κάγκελα στην κουπαστή)» ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τουρκική ακταιωρός που συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες, κυνηγώντας ένα ελληνικό φουσκωτό που περιπολούσε στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τουρκική ακταιωρό που συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού:

Την 05.45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.