Ο Μεγάλος Αγιασμός είναι η θεραπεία για τον κοροναϊό σύμφωνα με τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.  

Ο πρώην Μητροπολίτης παρουσίασε μάλιστα στους πιστούς του και ένα μπουκαλάκι με Αγιασμό, με το οποίο ψεκάστηκε κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού την περασμένη Παρασκευή.  

Μιλώντας στους πιστούς για τον φόβο που υπάρχει για την εξάπλωση του κοροναϊού, από το βήμα της Ιεράς Μονής Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας (Βερίνο), την περασμένη Παρασκευή, ο πρώην Μητροπολίτης παρουσίασε το «θεραπευτικό» μπουκαλάκι δίνοντας και οδηγίες για το πώς πρέπει  να το χρησιμοποιήσουν οι πιστοί.  

«Ο Αγιασμός είναι φάρμακο και μας σώζει από το καθετί. Όσοι τον παίρνουν με πίστη και τον γεύονται και τον μεταλαμβάνουν, γίνεται καθαρή η ψυχή και το σώμα τους. Ο κοροναϊός είναι μολυσμός του σώματος. Έχω λοιπόν φάρμακο και για τον κοροναϊό. Τον Μεγάλο Αγιασμό» είπε χαρακτηριστικά.    

Συνέχισε δε λέγοντας «Θα φροντίσετε να βρείτε ένα μπουκάλι, θα το γεμίσετε Αγιασμό και όταν τελειώνει μη φοβηθείτε. Αν έχει λίγο, βάζετε νεράκι και γίνεται πάλι Αγιασμός. Θα το χρησιμοποιείται ψεκάζοντας τον εαυτό σας, βάζοντας στο στόμα σας και στα χέρια σας, αν φοβηθείτε ότι πιάσατε άρρωστο και κολλήσατε και θα λέτε “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με“. Αυτό είναι το αιώνιο και ακατανίκητο φάρμακο. Ο Μεγάλος Αγιασμός», είπε.

Υπενθυμίζεται δε, ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ Αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και Ιεράς Συνόδου για τη Θεία Κοινωνία, σε ό,τι αφορά στον κοροναϊό.