Νοσοκομειακοί γιατροί για κορωνοϊό και θεία κοινωνία

Απαντούν ότι κάποιοι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη

912
Διχογνωμία για τη θεία κοινωνία και τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού © Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών κάνει λόγο για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης στο θέμα κορωνοϊός και θεία κοινωνία.

Από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) η πρώτη αντίδραση στην τοποθέτηση της γνωστής λοιμωξιολόγου, Ελένης Γιαμαρέλλου για τον κορωνοϊό, τη θεία κοινωνία και για το αν θέτει σε κίνδυνο ή όχι τους πιστούς που μεταλαμβάνουν.

Με ανακοίνωσή της  η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, κάνει λόγο για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

«Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.   Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων.   Γι‘ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.