Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε το τεστ για κορωνοϊό – Τι έδειξαν οι εξετάσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Αρνητικό είναι το τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υπεβλήθη ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero. Ο Πάπας Φραγκίσκος υποφέρει από κρυολόγημα και έχει ακυρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του για αυτήν την εβδομάδα. Αρκετοί ανησύχησαν για κορωνοϊό. Να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αφαιρέσει μέρος του πνεύμονά του λόγω ασθένειας, πριν από χρόνια.

Ο 83χρονος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το βράδυ της Κυριακής, ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχει σε μια εκδήλωση με ανώτερους αξιωματούχους του Βατικανό σε μια εκκλησιαστική κατοικία νότια της Ρώμης. Ωστόσο, με μια ανακοίνωση που προκάλεσε έκπληξη, ενημέρωσε ότι θα απέχει και ότι θα παραμείνει στον ξενώνα του Βατικανό.

Το κρυολόγημα, όπως αποδείχθηκε του Πάπα, προέκυψε σε μια εξαιρετική συγκυρία για την Ιταλία, κατά την οποία η χώρα αποτελεί την κύρια εστία κορωνοϊου στην Ευρώπη. Ενδεικτικό της διαμορφωθείσας κατάστασης είναι το γεγονός ότι Κινέζοι τουρίστες «κόλλησαν» τον επικίνδυνο ιό στην Ιταλία και τον μετέφεραν στην Κίνα (σ.σ. τη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία τον περασμένο Δεκέμβριο). Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι νεκροί στην Ιταλία έφθασαν τους 52.