Άγριος καυγάς Τσαβούσογλου με τον Γερμανό ΥΠΕΞ για όσα γίνονται στον Έβρο

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Τουρκος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος, απαντώντας στον Γερμανό ομόλογό του, είπε πως οι Έλληνες σκοτώνουν “χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορα".

1045
Ο Χάικο Μάας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε παλαιότερη συνάντηση. Foto AP

Άγριος διαδικτυακός καυγάς ξέσπασε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Γερμανίας, με αφορμή όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο, αφότου δηλαδή ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα προς την Ευρώπη.

«Θα πίστευα ευχαρίστως τα προειδοποιητικά λόγια σου. Αλλά μόνο εάν μιλούσες και στους Έλληνες φίλους σου, οι οποίοι σκοτώνουν χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορά τους», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω Twitter σε ανάρτηση του Γερμανού ομολόγου του Χάικο Μάας στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας προέτρεψε χθες βράδυ την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη εκπληρώνει τις δικές της υποχρεώσεις.

   Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μάας επαναλάμβανε την θέση ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο» γεωπολιτικών παιγνιδιών.