Ένας υπάλληλος της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, στο Μόναχο, βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και κάπως έτσι ο κορονοϊός έστειλε… σπίτι τους 150 εργαζόμενους της εταιρείας!

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το θετικό δείγμα επιβεβαιώθηκε το σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα 150 συνάδελφοί του να πάρουν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους για δύο εβδομάδες.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο θετικά κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στο Μόναχο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες λένε πως ο άνθρωπος αυτός δεν ταξίδευε κι εργαζόταν στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στα βόρεια του Μονάχου.

Περίπου 150 εργαζόμενοι που είχαν επαφές με τον άνθρωπο αυτό θα παραμείνουν σε καραντίνα… κατ’ οίκον, ενώ η εταιρεία έδωσε αυτή τη δυνατότητα και σε γυναίκες που κυοφορούν παιδιά, αλλά και σε άλλους εργαζόμενους που μπορεί να το επιθυμούν.

Τα γραφεία της εταιρείας έχουν αποκλειστεί και θα απολυμανθούν, ενώ σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση.

Την ίδια ώρα κι άλλες εταιρείες στην Γερμανία αποφάσισαν να στείλουν τους εργαζομένους για δουλειά… από το σπίτι όσο ο κορονοϊός εξαπλώνεται.

Κοροναϊός: 191 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Γαλλία

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία καταμετρά 191 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αρχής δημόσιας υγείας Ζερόμ Σαλμόν, με το σύνολο των κρουσμάτων να αυξάνεται σε σχέση με τα 130 που είχαν καταγραφεί έως χθες.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, τρεις άνθρωποι έχουν προς το παρόν πεθάνει από τη νόσο.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης