Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Δανός σχεδιαστής Jens Nygaard Knudsen δημιουργός του Lego Minifigure.   

Ο Jens Nygaard Knudsen ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της κλασικής φιγούρας των Lego προτού πριν διατεθεί στο κοινό το 1978.

«Λυπηθήκαμε πολύ στο άκουσμα του θανάτου του Jens Nygaard Knudsen, δημιουργού του LEGO Minifigure», ανέφερε η Lego. Σε ευχαριστούμε Jens, για τις ιδέες σου, τη φαντασία σου, και την έμπνευση που προσέφερες σε γενιές «χτιστών». Ο Nygaard Knudsen έπασχε από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση και πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου στη Δυτική Δανία, ανέφερε ο πρώην συνάδελφος του Niels Milan Pedersen στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο ίδιος, αναφερόμενος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με τεράστια φαντασία. Ο Nygaard Knudsen εργάστηκε στην Lego από το 1968 ως το 2000 αναπτύσσοντας παράλληλα τα παιχνίδια με τα κάστρα και τα διαστημόπλοια. Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της εταιρείας, Matthew Ashton, έκανε λόγο για έναν καταπληκτικό άνθρωπο που άφησε πίσω του μία απίστευτη κληρονομία αναφερόμενος στον σχεδιασμό του LEGO Minifigure αλλά και στη σειρά Classic Space που σημάδεψε τον Ashton κατά τα παιδικά του χρόνια.  

«Ήταν πραγματικά ένας από τους αφανείς ήρωες της παιχνιδοβιομηχανίας», είπε προσθέτοντας ότι χωρίς αυτόν δεν θα είχε εμπνευστεί να κάνει τα πράγματα που κάνει, και χωρίς αυτόν, σήμερα, δεν θα είχε καν τη δουλεία του. Η σύζυγος του σχεδιαστή, Marianne Nygaard Knudsen, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με ιδέες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TV2.

«Τα σπίτια της Lego ήταν άδεια ώσπου σχεδίασε αυτή τη φιγούρα», είπε. Από την πλευρά της, η επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ της εταιρείας, Julia Goldin, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της Lego ανέφερε ότι ο Jens εργάστηκε για 32 χρόνια στον όμιλο και άφησε το αποτύπωμά του όσο λίγοι χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν πραγματικό οραματιστή.   

Η Lego δημιουργήθηκε το 1932 από τον Ole Kirk Kristiansen. Το 1958 τα διάσημα τουβλάκια της εμφανίστηκαν στην αγορά. Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες παιχνιδοβιομηχανίες στον κόσμο.