Ιταλία: Τέταρτος νεκρός από τον νέο κοροναϊό

Στους τέσσερις οι νεκροί στην Ιταλία, σύμφωνα με το RAI

871
(AP Photo/Luca Bruno)

Στους τέσσερις ανέβηκαν οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία, σύμφωνα με το RAI, ενώ γίνονται προσπάθειες περιορισμού της μεγαλύτερης έξαρσης της επιδημίας σε ευρωπαϊκή χώρα. 

Ένας ακόμη άνθρωπος υπέκυψε, στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Πρόκειται για 84χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν για άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κοροναϊό. Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του κοροναϊού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.  

Σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό, τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία είναι 152, με συνέπεια να ληφθούν μέτρα όπως η ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι στη Βενετία, αλλά το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και μουσείων στην περιφέρεια του Βένετο. Η ιταλική κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα, όπως πρόστιμα σε όποιον συλληφθεί να μπαίνει ή να βγαίνει από τις πληγείσες περιοχές. Σε καραντίνα είναι οι επαρχίες της Λομβαρδίας και του Βένετο, ενώ η αστυνομία κάνει περιπολίες σε 11 πόλεις. 

Πάντως, ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σύνορα της Γαλλίας με την Ιταλία παρά την εξάπλωση του κοροναϊού. Περιγράφοντας τα έκτακτα μέτρα στο Μιλάνο, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Νίκος Σάκκαρης, ανέφερε ότι 50.000 άνθρωποι είναι απομονωμένοι στην περιοχή του Κοντίνιο.