Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αποφάσισαν να αφήσουν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και να επιδιώξουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, ασκώντας εκεί επαγγέλματα που στην Ελλάδα δεν απέδιδαν. Μεταξύ αυτών και χιλιάδες Λαρισαίοι, με πολλούς να θεωρούν ότι ακόμη και μετά από τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι στη χώρα τους και συνεχίζουν να αναζητούν εκτός συνόρων ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα παράδειγμα; Ο 28χρονος Κώστας Τσεσμελής μεγάλωσε στη Λάρισα, σπούδασε στο ΑΠΘ, στο Βιολογικό με ειδικότητα Γενετική και Βιοτεχνολογία, και μετά το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στην Ιατρική Σχολή αποφάσισε να ξεκινήσει διδακτορικό στη Γερμανία και στο Πανεπιστήμιο της Ουλμ, βλέποντας ότι στην Ελλάδα τα χρήματα δεν είναι λειψά, αλλά πολλές φορές ανύπαρκτα.

«Από το ΑΠΘ αποφοίτησα το καλοκαίρι του 2016. Την ίδια χρονιά ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο τμήμα Ιατρικής της Λάρισας με Θέμα Γενετική του ανθρώπου, από όπου αποφοίτησα το καλοκαίρι του 2017. Τον χειμώνα του 2018 ξεκίνησα το διδακτορικό μου στη Γερμανία» είναι η πρώτη του τοποθέτηση στη συζήτηση που είχαμε μαζί του και συνεχίσαμε για αρκετή ώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο latoday.gr