Είναι πάντα ωραίο να βλέπουμε το νησί μας να διαφημίζεται στο εξωτερικό καθώς κατευθυνόμαστε προς μια ακόμα καλοκαιρινή περίοδο.

Φανταστείτε όμως την έκπληξή μιας εικόνας από το γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό της Aldi που πουλάει μια εκδρομή με τίτλο Turkei Blaue Reise (μπλε τουρκική διαδρομή) με φωτογραφία της παραλίας του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο!

Μετά την επιβεβαίωση ότι ήταν από το περιοδικό της Aldi, η ιστοσελίδα zakynthosinformer.com επικοινώνησε με την Aldi μέσω Τwitter, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση σχετικά με το λάθος. Όσοι κάνουν κράτηση για αυτό το ταξίδι το μόνο που δεν θα δουν στις διακοπές τους στη Τουρκία είναι το ναυάγιο της Ζακύνθου!

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία Aldi φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει την παγκοσμίου φήμης παραλία για να προσελκύσει τους πελάτες της με προορισμό την Τουρκία.

Περιττό να πούμε ότι αυτό έχει προκαλέσει οργή στους Ζακυνθινούς αλλά και στις περισσότερες σελίδες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Μια σελίδα μάλιστα κάλεσε τις αρχές μας να παρέμβουν, καθώς όχι μόνο αυτό προκαλεί ανησυχία, αλλά οδηγεί στο ερώτημα πώς θα μπορούσε μια εταιρεία όπως η Aldi να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος.

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτύπης μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν Γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό της Aldi πουλάει εκδρομή στους πελάτες της με τίτλο Turkei Blaue Reise (μπλε τουρκική διαδρομή) με φωτογραφία της παραλίας του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο!

Η ανακοίνωση του βουλευτή:

«Αγαπητή ομάδα του Aldi

Ονομάζομαι Διονύσιος Ακτύπης και είμαι μέλος του Ελληνικού Kοινοβουλίου, εκλεγμένος στην εκλογική περιφέρεια της Ζακύνθου. Προσφάτως διαπίστωσα ότι στην προσπάθειά σας να προωθήσετε ένα πακέτο διακοπών στην Τουρκία με τον τίτλο “Τουρκία μπλέ ταξίδι”, η ομάδα των «ειδικών» σας λανθασμένα χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την εξαιρετικά διάσημη παραλία «Ναυάγιο» η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Ζακύνθου.

Θεωρώ δεδομένο, ότι θα προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να διορθωθεί το λυπηρό αυτό λάθος. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς σας επίσημη ανακοίνωση στην οποία θα διευκρινίζετε ότι η παραλία «Ναυάγιο» στην πραγματικότητα βρίσκεται στo ελληνικό νησί της Ζακύνθου και όχι στην Τουρκία. Πιστεύω ότι είμαι επαρκώς σαφής. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ν. Ζακύνθου»