Τις χώρισε ο πόλεμος, σήμερα αγκαλιάστηκαν μετά από 78 χρόνια

Η ιστορία δύο αδελφών από τη Ρωσία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

684

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος βλέποντας δύο Ρωσίδες αδελφές που τις χώρισε ο Πόλεμος να βρίσκονται ξανά μετά από 78 χρόνια.

Δύο Ρωσίδες αδελφές επανενώθηκαν και αγκαλιάστηκαν για πρώτη φορά μετά από 78 χρόνια όταν και χωρίστηκαν εξαιτίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Γιούλια και Ροζαλίνα Χαριτόνοβα βρέθηκαν χάρη σε μια τηλεοπτική εκπομπή και την αστυνομία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη συγκινητική στιγμή που η 92χρονη και η 94χρονη αγκαλιάζονται και φιλιούνται δακρυσμένες μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους.

«Την έψαχνα, πάντα την αναζητούσα, δεν σταμάτησα ποτέ», είπε η Ροζαλίνα κρατώντας το χέρι της αδελφής της.

Όταν ήταν στην εφηβεία οι δύο αδελφές ζούσαν με τους γονείς τους στο Στάλινγκραντ, την πόλη που σήμερα ονομάζεται Βολγκογκράντ. Χωρίστηκαν το 1942 κατά τη διάρκεια της μαζικής εκκένωσης της πόλης για να γλιτώσουν από τα τεθωρακισμένα της ναζιστικής Γερμανίας.  Οι δυνάμεις των Ναζί πολιορκούσαν την πόλη.

Η γεννηθείσα το 1928 Γιούλια εγκατέλειψε το Στάλινγκραντ με τη μητέρα της και κατέληξε στην πόλη Πέντσα. Η Ροζαλίνα τράπηκε σε φυγή μαζί με τους συναδέλφους της από το εργοστάσιο και βρέθηκε τελικά στο Τσάλιαμπινσκ κοντά στα Ουράλια όρη.