Στη δεύτερη θέση της λίστας με τους 20 πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2020, φιγουράρει η Αθήνα.

Η ελληνική πρωτεύουσα, μέσα από τον διαγωνισμός της πλατφόρμας European Best Destinations, στην οποία ψήφισαν 644.413 άτομα, από 179 χώρες, πήρε 104.639 ψήφους και βρέθηκε πίσω μόνο από το Κολμάρ της Γαλλίας, το οποίο πήρε 179.723 ψήφους και έκανε ρεκόρ ψήφων στον θεσμό (προηγούμενο το Πόρτο με 138.116 ψήφους, το 2017).

Στην τρίτη θέση ήταν η Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας, με 86.627 ψήφους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 17,8% των Γάλλων ψήφισαν το Κολμάρ, ενώ το 82,2% ήταν από άλλες χώρες.

Επίσης, ο πρώτος ψηφοφόρος – ταξιδιώτης, ψήφισε τη Βιέννη στις 00.00.12 δευτ. με το άνοιγμα της διαδικασίας και ο τελευταίος στις 5 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, ψήφισε την Αθήνα. Το 38,12% των ψηφοφόρων ήρθαν απευθείας από τα κοινωνικά δίκτυα με μια τεράστια αύξηση των ψήφων από τους χρήστες της Instagram καθώς και από τους χρήστες του Weibo και τους χρήστες του Bilibili.NEWSLETTERΔιαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας και τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις στο e-mail σας.Ευχαριστούμε!Εχετε εγγραφεί επιτυχώς!

Οι 15 πρώτοι προορισμοί, θα προωθηθούν σε εκατομμύρια ταξιδιώτες ως τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για επίσκεψη το 2020. θα εμφανιστούν στους ευρωπαϊκούς καλύτερους προορισμούς, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα προωθηθούν και στην ασιατική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αύξηση του τουρισμού στους προορισμούς που προωθούνται, είναι κατά μέσο όρο 15% (+13% για το Μπορντό το 2015, +17% για το Πόρτο το 2017, +25% για το Ζαντάρ το 2016, +27,35% για τη Ντινάντ το 2019, +41% για το Ζάγκρεμπ «Ευρωπαϊκή καλύτερη αγορά Χριστουγέννων»).
Για τους Αγγλους, οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί, είναι: Κολμάρ, Κορκ, Κασκάις, για τους Αμερικανούς: Κολμάρ, Αθήνα και Βιέννη, για τους Βραζιλιάνους: Κασκάις, Αθήνα και Κολμάρ και για τους Ασιάτες: Κολμάρ, Παρίσι και Κορκ (9η η Αθήνα).

Από το 2009, η πλατφόρμα European Best Destinations, προωθεί τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ευρώπη σε εκατομμύρια ταξιδιώτες, αλλά και σε επαγγελματίες του τουρισμού και στα μέσα ενημέρωσης, χάρη σε μια συνεργασία με περισσότερα από 300 τουριστικά γραφεία στην Ευρώπη και το Δίκτυο EDEN, που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως κάθε χρόνο, ο ανταγωνισμός ήταν έντονος με μόλις 21 μέρες ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, με 20 πόλεις να συμμετέχουν, προκειμένου να αναδειχθούν οι καλύτεροι «must – see» προορισμοί.

Οσον αφορά στο Κολμάρ, είναι η πρωτεύουσα των κρασιών της Αλσατίας, ένας προορισμός για τους λάτρεις της ιστορίας, του φαγητού, της μουσικής και του πολιτισμού, ιδανικό για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου. Με ξύλινα σπίτια και κανάλια, θυμίζει Βενετία, ως προς το δεύτερο.

Για την Αθήνα, την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με πολιτισμό, γαστρονομία και διασκέδαση, αποτελεί και προορισμό city-break.

Αλλά και η Τιφλίδα, η πρωτεύουσα της Γεωργίας, είναι πιο μοντέρνα από ποτέ και ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της κουλτούρας, της γαστρονομίας, της πολυμορφίας και της αρχιτεκτονικής.

European Best Destinations
European Best Destinations

Η τελική κατάταξη

1. Κολμάρ (Γαλλία)
2. Αθήνα (Ελλάδα)
3. Τιφλίδα (Γεωργία)
4. Βιέννη (Αυστρία)
5. Κασκάις (Πορτογαλία)
6. Σίμπιου (Ρουμανία)
7. Ναμίρ (Βέλγιο)
8. Ριέκα (Κροατία)
9. Παρίσι (Γαλλία)
10. Μπιντκότζ (Πολωνία)
11. Ρώμη (Ιταλία)
12. Χεβίζ (Ουγγαρία)
13. Κορκ (Ιρλανδία)
14. Ρόκφορτ Οσιαν (Γαλλία)
15. Μενόρκα (Ισπανία)
16. Μαδρίτη (Ισπανία)
17. Βερολίνο (Γερμανία)
18. Πράγα (Τσεχία)
19. Ρέικιαβικ (Ισλανδία)
20. Ρότερνταμ (Ολλανδία)

Text Δημήτρης Μπαλής