Η Airbnb και η Bahamas National Trust, μια ΜΚΟ στις Μπαχάμες που προστατεύει 32 εθνικά πάρκα στην εξωτική χώρα, μόλις ανακοίνωσαν τη νέα τους συνεργασία, το Bahamas Sabbatical.  

Mε το κοινό πρότζεκτ, προσφέρουν στους πέντε τυχερούς συμμετέχοντες την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους περνώντας χρόνο μακριά από την κανονική τους ζωή για να ζήσουν σε μια οικολογική όαση. Σε δήλωσή τους, Airbnb kai BNT εξήγησαν ότι το πρότζεκτ είναι ένας τρόπος να βοηθηθεί η αποκατάσταση των νησιών μετά από τους καταστροφικούς τυφώνες, καθώς και ένας τρόπος να υπενθυμίσουμε στους ταξιδιώτες ότι τα νησιά είναι και πάλι έτοιμα να υποδεχθούν επιχειρήσεις.  

«Οι Μπαχάμες είναι ανοικτές για επαγγελματικούς σκοπούς και ενώ εργαζόμαστε για την αποκατάσταση τμημάτων του αρχιπελάγους που καταστράφηκε από τον τυφώνα Ντόριαν, η πλειοψηφία είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξανά επισκέπτες», δήλωσε ο Eric Carey, διευθυντής της Bahamas National Trust. «Η συνεργασία με την Airbnb είναι μια απίστευτη ευκαιρία να βοηθήσουμε τον πολιτισμό και τους πόρους μας και να μοιραστούμε τη διαφορετική χώρα μας και τον τρόπο ζωής μα, με τον κόσμο».  

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με τοπικούς εμπειρογνώμονες για τις παραδοσιακές πρακτικές στη γεωργία, την ηθική αλιεία και την αναζωογόνηση κοραλλιογενών υφάλων. Η διαμονή είναι δίμηνη από τις αρχές Απριλίου έως και τα τέλη Μαΐου και οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν σε τρεις πανέμορφους νησιώτικους προορισμούς: τη νήσο Andros, το Exumas και την Eleuthera.

«Καθώς οι Μπαχάμες ανοικοδομούνται, είναι προνόμιο να συνεργαστούμε με το Bahamas National Trust για να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε ένα έθνος του οποίου η οικονομία εξαρτάται από τον τουρισμό», δήλωσε ο Chris Lehane, αντιπρόεδρος παγκόσμιας πολιτικής και επικοινωνιών στην Airbnb. «Για να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες, είμαστε ευτυχείς που υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού για την προώθηση του τουρισμού στη χώρα μέσω της Airbnb ακόμη και πέρα από το πρότζεκτ Sabbatical».  

Για να υποβάλετε αίτηση και να μάθετε περισσότερα για τα καθήκοντά σας όσο μένετε στις εξωτικές Μπαχάμες επισκεφθείτε το airbnb.com/sabbatical και συμπληρώστε τη φόρμα. Όλοι οι αιτούντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, διαθέσιμοι να βρίσκονται στις Μπαχάμες για δύο μήνες από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2020 και να αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους να συμβάλουν στην ζωή των νησιών.