Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Ιανουαρίου 1933 όταν ο Αδόλφος Χίλτερ, αναλαμβάνει την καγκελαρία της Γερμανίας, με τη νίκη του κόμματος του στις Εθνικές εκλογές.

Όλα άρχισαν όταν το 1925 έχασε την αυστριακή υπηκοότητα προκειμένου να γίνει Γερμανός και για τα επόμενα επτά χρόνια έζησε ως ανιθαγενής.

Εκείνη την εποχή αφοσιώθηκε με όλο του το είναι στην επανίδρυση και αναδιοργάνωση του NSDAP, ενός κόμματος που έπαιξε μεγάλη ρόλο στη νέα του στρατηγική, για να πάρει την εξουσία με νόμιμο τρόπο.

Το NSDAP στην αρχή στηρίζεται από τις συνδρομές των μελών του και κάποιων πλουσίων υποστηρικτών, ενώ στη συνέχεια η κατάσταση αλλάζει και αποκτά όλο και πιο μεγάλα ερείσματα στο στρώμα των βιομήχανων και τον στρατό.

Ο στρατός θεωρούσε από τη μεριά του, ότι με τον Χίτλερ στην Καγκελαρία θα πετύχει την εθνική ανόρθωση της Γερμανίας, την ακύρωση της συνθήκης των Βερσαλλιών και τον επανεξοπλισμό της Ράιχσβερ.

Στα τέλη του Φεβρουαρίου του 1932, εγκρίνεται η αίτηση του για την απόκτηση της γερμανική υπηκοότητας και μπορεί πλέον να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 1932.

Το κόμμα του, λαμβάνει τις περισσότερες έδρα στη Βουλή έχοντας 230 και ποσοστό 37,2%. Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ διορίστηκε καγκελάριος της Γερμανίας.