Συγκίνησε τους κριτές τόσο με το πιάτο της όσο και με την ιστορία της ζωής της η Κατερίνα Ελένη, η οποία κατάγεται από την Πρέβεζα και πήγε στην οντισιόν του MasterChef 4 από τη Γερμανία και την είδαμε στο δεύτερο επεισόδιο.

Η 36χρονη, καθώς ετοίμαζε βελουτέ σούπα κολοκύθας με γαρίδες, εξομολογήθηκε στους κριτές ότι εργάζεται από τα 14 της. Έχει κάνει πολλά επαγγέλματα στο παρελθόν για να επιβιώσει, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει θέση υπεύθυνης σε κομμωτήριο υπερπολυτέλειας στη Γερμανία και είναι καλοπληρωμένη.

„Έφυγα στα 14 από το σπίτι μου και ξεκίνησα την κομμωτική. Ως μικρό παιδί ήμουν καλή μαθήτρια στο σχολείο και όνειρό μου ήταν να σπουδάσω νομική. Επειδή δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες, χρειάστηκε να φύγω από το σπίτι και αποφάσισα να ακολουθήσω την κομμωτική, όχι από επιλογή, αλλά αναγκαστικά, γιατί έπρεπε να κάνω κάτι που θα μου φέρει γρήγορα άμεσο κέρδος, για να μπορέσω να ορθοποδήσω μόνη μου. Πήγα σε σχολή στα 14 μου κι έκανα τρεις δουλειές ταυτόχρονα“.

Στην προσωπική της συνέντευξη στα backstage συνέχισε την ιστορία της, λέγοντας: „Οι γονείς μου χώρισαν σε πολύ μικρή ηλικία. Με τον πατέρα μου δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις. Και από τη στιγμή που δεν είχαμε σχέσεις με τον πατέρα μου, έπρεπε η μητέρα μου να δουλεύει όλη μέρα. Κάπου μέσα στα χρόνια της εφηβείας χάθηκε λίγο η μπάλα και υπήρξαν άλλες καταστάσεις. Δεν υπήρξαν αυτές οι συνθήκες που θα έπρεπε να υπάρχουν για να μεγαλώνει ένα παιδί σωστά. Κι έτσι αποφάσισα στα 14 να φύγω από το σπίτι. Από επιλογή έφυγα στα 14 από το σπίτι. Από επιλογή είμαι μόνη μου. Από επιλογή δεν παντρεύτηκα έναν μαλ…α που θα με ταΐζει και θα με ποτίζει. Από επιλογή τα έχω κάνει όλα αυτά“.

Δεν έχει σπουδάσει μαγειρική, όμως είναι η αγάπη της ζωής της. Ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, όπως είπε χαρακτηριστικά, την έκανε να αναθεωρήσει τη σημασία της ζωής κι έτσι αποφάσισε να αφήσει τη «βολή» και την «ασφάλεια» που είχε με την καλοπληρωμένη δουλειά της στο κομμωτήριο, να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef 4.

Με τρία μεγάλα «ναι», οι κριτές πέρασαν την Κατερίνα Ελένη, ενώ τής έδωσαν συγχαρητήρια για τη δύναμή της φανερά συγκινημένοι.