Για εσάς που αναρωτιέστε ποιο μοντέλο της Volkswagen πουλά περισσότερο από όλα… Δεν είναι ούτε το Golf, ούτε το Polo, ούτε το Passat. 

Το best-seller της Volkwagen δεν είναι αυτοκίνητο αλλά λουκάνικο!!! Από τη δεκαετία του 1970 η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει και λουκάνικα στο εργοστάσιό της στο Wolfsburg. Τα λουκάνικα καταναλώνονται κατά κύριο λόγο από τους υπαλλήλους της, αλλά όχι μόνο από αυτούς.

Την περσινή χρονιά η εταιρεία παρήγαγε 6,2 εκ. αυτοκίνητα σε όλα τα εργοστάσια της παγκοσμίως, ενώ το εργοστάσιο της στο Wolfsburg που παράγει λουκάνικα, παρήγαγε 6,8 εκ. τεμάχια.

Γιατί η Volkswagen παράγει λουκάνικα

Ενώ η Volkswagen παρήγαγε φαγητό για τους εργαζόμενούς της ήδη από τη δεκαετία του 1930, αποφασίστηκε το 1973 ότι θα ήταν πιο αποδοτικό να παράγονται λουκάνικα που θα καταναλώνονται επιτόπου από τους εργαζομένους της. 

Η επιτυχία των λουκάνικων που καταναλώνονται από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της Volkswagen, οδήγησε στην πώλησή τους σε αρκετές ακόμη χώρες. Παραδόξως, μπορείτε να βρείτε το λουκάνικο Volkswagen στον κατάλογο εξαρτημάτων της εταιρείας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ψάχνετε για αντικατάσταση προφυλακτήρων, προβολέων κλπ, ανατρέξτε στον αριθμό μέρους 199 398 500 σε περίπτωση που αισθάνεται πεινασμένοι.