Κάποτε το κρέας πωλούνταν ακόμα και στον δρόμο, πάνω σε άλογα, όπως φαίνεται σε αυτές τις σπάνιες φωτογραφίες από τα παλιά κρεοπωλεία της Ελλάδας.

Κρεοπώλης της Θεσσαλονίκης, γύρω στο 1920, με το άλογό του γυρίζει τις γειτονιές και πουλά κρέας.
Κεφαλλονιά, Οδός Σιτεμπόρων στην παλιά αγορά του Αργοστολίου. Κρεοπωλείο των αδελφών Καπατσώρη.
Ρέθυμνο, Τα Χασαπιά, η πρώτη κλειστή αγορά της Κρήτης. Τα Χασαπιά, που βρισκόταν στη σημερινή πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων χτίστηκαν έξω από τα τείχη της Πόλης, μπροστά από τον προμαχώνα Σάντα Βενεράντα με την Πύλη Γκουόρα (Μεγάλη Πόρτα) κατά τα ύστερα χρόνια της Τουρκοκρατίας, το 1894 (και κατεδαφίστηκαν το 1961). Επρόκειτο για μια κλειστή αγορά με 22 συνολικά καταστήματα, κυρίως κρεοπωλεία και καφενεία. (Πηγή: Από το βιβλίο «Τα χασαπιά του Ρεθύμνου και όχι μόνο», του Χαρίδημου Α. Παπαδάκη, Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης, Παρασκήνιο, 2005, σχέδια: Κώστα Δασκαλάκη)
Dmitri Kessel, 1948, Αθήνα, κρεοπωλείο στη Βαρβάκειο Αγορά.
Ιωάννινα, οδός Τσιριγώτη 33, κρεοπωλείο Γρ. Μπράνη, Χριστούγεννα του έτους 1956.
Σάπες, κρεοπωλείο του Αθανασίου Καραθανάση, 1966. «Στο βάθος μπορούμε να ξεχωρίσουμε το μεγάλο ψυγείο, που σημαίνει ότι από τότε υπήρχαν τα τεχνικά μέσα για να διατηρήσουν το κρέας πολλές ημέρες, χωρίς να κινδυνεύει από αλλοιώσεις. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πινακίδες με τις τιμές, σε δραχμές βέβαια. Έτσι μαθαίνουμε ότι το 1966 το κρέας μόσχου είχε 36 δρχ το κιλό, το αρνί 34 δρχ και τα λουκάνικα 23 δρχ το κιλό».
Πάτρα, Γωνία Έλληνος Στρατιώτου και Απόλλωνος στη Μέση Αγυιά. Κρεοπωλείο Γεωργίου Παυλόπουλου (Χασαπάκου).
Χασάπης κάπου στην Αθήνα , έτσι πωλούσαν κάποτε (1971) το κρέας…