Μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση έλαβε χώρα στη Στουτγάρδη ύστερα από σύμπραξη του Συλλόγου Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης με τις Φίλες Μέλισσας Στουτγάρδης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην αίθουσα Festhalle στο Feuerbach της Στουτγάρδη 50 άτομα εργάστηκαν αφιλοκερδώς για αυτή την προσπάθεια ενίσχυσης του ιδρύματος «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) και το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα».

Επίτιμη προσκεκλημένη η κυρία Βασιλεία Μαύρου, διευθύντρια του ιδρύματος Μέλισσα, που τίμησε τη διοργάνωση με την παρουσία της και η κυρία Μαρία Τρυφωνίδη, που για προσωπικούς λόγους δε μπόρεσε να παραβρεθεί, όμως απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή η οποία αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Την εκδήλωση προλόγισε η κυρία Ιωάννα Νίκου από το Bavaria Hotel. Η κυρία Βασιλεία Μαύρου, δώρισε εκ μέρους του Ιδρύματος τιμητικές πλακέτες στην Ποντιακή Εστία, στο Bavaria Hotel και στις Φίλες της Μέλισσας Στουτγκάρδης.

Περίπου 500 άτομα που στήριξαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση, διασκέδασαν με ποντιακή και λαϊκή μουσική και συνάμα μπόρεσαν να προμηθευτούν γούρια για το νέο έτος και διάφορες χειροποίητες κατασκευές, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την ενίσχυση των δύο Συλλόγων.

Οι φιλανθρωπικές δράσεις της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης, με εκπρόσωπο την κυρία Ειρήνη Χατζηαντωνίου-Οξυζίδου, ασκεί φιλανθρωπικό έργο για την υποστήριξη του ελληνισμού. Πριν από 6 περίπου χρόνια διοργανώθηκε για πρώτη φορά μία φιλανθρωπική εκδήλωση στη Στουτγάρδη για την υποστήριξη του ιδρύματος «Φλόγα» (Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια). Επίσης, πριν τρία χρόνια πραγματοποίησε μία πολύ μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση στη Στουτγάρδη για το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκη Μέλισσα. Ακόμη, κάθε Χριστούγεννα συγκεντρώνονται δώρα για όλα τα παιδιά της «Φλόγας» και της «Μέλισσας». Το 2019 μάλιστα η ανταπόκριση των Ελλήνων ομογενών ήταν τόσο μεγάλη που καλύφθηκε η αγορά δώρων για όλα τα παιδιά και με τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώθηκαν αγοράστηκαν τρόφιμα και άλλα απαραίτητα, όπως μας εξήγησε η κυρία Οξυζίδου.

Πώς «γεννήθηκαν» οι Φίλες Μέλισσας Στουτγάρδης

Οι Φίλες Μέλισσας Στουτγάρδης είναι μία προσπάθεια 20 περίπου Ελληνίδων γυναικών που μένουν μόνιμα στη Στουτγάρδη, με κύριες εκπροσώπους τις κυρίες Γκαρβάνου Μαρία και Σόφη Θεοδωρίδου. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια με αφορμή την πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη για την υποστήριξη του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης Μέλισσα με διοργανωτή την Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης. Έκτοτε, σχεδόν κάθε μήνα οι Φίλες Μέλισσας Στουτγάρδη συγκεντρώνουν ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους για να προσφέρουν στο Ορφανοτροφείο «Μέλισσα».