Ένα από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε μέλος της Βασιλικής Οικογένειας που αποφασίζει να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του είναι το θέμα του επωνύμου, αφού ως γνωστό οι γαλαζοαίματοι δεν έχουν επίθετο.

Πώς αποκαλείται κάποιος που παύει πλέον να είναι πρίγκιπας και τι ονοματεπώνυμο θα αναγράφεται στα επίσημα ταξιδιωτικά του έγγραφα και στην ταυτότητά του;

Τι θα συμβεί στην περίπτωση του πρίγκιπα Χάρι;

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Χάρι έχει δύο επιλογές: Στην πρώτη περίπτωση, θα ήταν να μετατρέψει σε επίσημο επίθετο το τοπωνύμιο του Σάσεξ. Έτσι, σε επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και στην αστυνομική του ταυτότητα να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο Χάρι Σάσεξ.

Αυτή είναι και μία έμμεση αναφορά στον άλλοτε βασιλικό τίτλο, τον οποίο του απένειμε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο, και όπως αναφέρει ο ξένος Τύπος, αν μιλάμε για πλήρη αποστασιοποίηση από τα άλλοτε καθήκοντά του, όπως άλλωστε και επέλεξε, μπορεί να διατηρήσει το επώνυμο του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, το οποίο είναι Μάουντμπατεν.

Κάπουα όμως δημοσιεύματα αναφέρουν ότι όταν ο Χάρι κατετάγη στον βρετανικό στρατό, τα επίσημα στρατιωτικά έγγραφά του τον ανέφεραν ως Χάρι Ουέιλς, μια έμμεση αναφορά στον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας (Prince of Wales).

Κάποιοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το βασιλικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι, το ζευγάρι αυτό έχει πρωτοτυπήσει μέχρι σήμερα σε κάθε του κίνηση, και είναι πολύ πιθανόν και στο ζήτημα του επιθέτου του Χάρι να λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο μικρός Άρτσι, ο γιος που απέκτησε ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, έχει ονοματεπώνυμο «Archie Harrison Mountbatten-Windsor» όπως είναι το πλήρως επώνυμο του παιδιού, ενώ στις εικασίες που γίνονται για τους λόγους για τους οποίους ο Χάρι θα πρέπει να έχει επώνυμο, αυτές αφορούν ως επί το πλείστον τα ταξιδιωτικά του δικαιώματα και στις συναλλαγές του με τις κρατικές αρχές, ό,τι δηλαδή ισχύει για όλους εμας, τους κοινούς θνητούς.