Πολύχρωμα πυροτεχνήματα, χορό, μουσική, αλλά και 3D mapping περιελάμβανε η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου.  

Χιλιάδες Πατρινοί κατέκλυσαν την πλατεία Γεωργίου και παρακολούθησαν τη γιορτή που έβαλε και επίσημα την Πάτρα σε ρυθμούς καρναβαλιού. Η τελετή ξεκίνησε με δύο πομπές μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών, που έφτασαν στην πλατεία υπό τους ήχους κρουστών.  

Αρχικά ξεδιπλώθηκαν χορευτικά δρώμενα με έξι χορογραφίες των χορογράφων Βίκυς Αγόρα και Louis Mentes, μία χορογραφία της Μαρίας Σιολέ με την ομάδα Rising Flames και ακροβατικά της ομάδας των X-Saltibagos, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε η μπάντα Passepartout.

Η τελετή έναρξης περιελάμβανε και 3D mapping (Πηγή φωτό tempo24)

Τα νέα στοιχεία στο πατρινό καρναβάλι   Ένα από τα νέα στοιχεία της φετινής τελετής έναρξης του πατρινού καρναβαλιού ήταν το 3D video mapping που μεταμόρφωσε την πρόσοψη του δημοτικού θεάτρου «Απόλλων», αναδεικνύοντας τα καλαίσθητα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου με χρήση προτζέκτορα, μέσα από ένα μουσικό χαλί, που αποτελούσε σύνθεση των Deadbeat Escapement και παραγωγή του Alek Olafsson.

Επίσης, παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη, ολοκαίνουρια καρναβαλική κατασκευή, το κεφάλι της βασίλισσας του καρναβαλιού, και πάνω σε αυτό προβλήθηκε ένα βίντεο, με μάσκες και πρόσωπα καρναβαλιστών από το αρχείο της κοινωφελούς επιχείρησης, «Καρναβάλι Πάτρας». Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ρίψη πολύχρωμων πυροτεχνημάτων.   Παρόντες στην τελετή ήταν οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή», τα μέλη των οποίων ζωντάνεψαν το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου.  

«Το πατρινό καρναβάλι, η αυθεντική λαϊκή γιορτή της πόλης μας, ξεκινά το ωραίο του ταξίδι και για έξι εβδομάδες θα γεμίσει την πόλη μας με χαρά. Ο πατραϊκός λαός και ιδιαίτερα η νεολαία μας, χάρις στην έμπνευση, τη φαντασία και την ευρηματικότητα που έχει, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις μας καλλιτεχνικά, δημιουργικά και ανατρεπτικά», δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας την έναρξη του καρναβαλιού, στην τελετή της οποίας το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Ιωάννη Κοψίνη.  

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ