Η Χριστίνα Φλαμπούρη έγραψε ιστορία, ολοκληρώνοντας την κατάκτηση των εφτά υψηλότερων κορυφών στις 7 ηπείρους του κόσμου.   

Την προηγούμενη Δευτέρα, η Χριστίνα Φλαμπούρη ανέβηκε στο Βίνσον της Ανταρκτικής, στον Νότιο Πόλο, ολοκληρώνοντας τον μακρόπνοο στόχο που είχε θέσει το 2016, μπαίνοντας σε ένα πολύ μικρό κλαμπ ορειβατών. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά και τις εφτά υψηλότερες και πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου ενώ συνολικά περίπου 400 άνθρωποι στον κόσμο το έχουν καταφέρει αυτό.    

Το «7 στα 7» περιλαμβάνει το Έβερεστ (8.848μ), το Κιλιμάντζαρο (5895μ, Τανζανία), το Puncak Jaya (γνωστή και ως „Πυραμίδα Κάρστενς“ στην Παπούα), το Ντενάλι (6194μ, Αλάσκα), το Μάουνα Κέα (4.207μ στη Χαβάη), την κορυφή του Aconcagua (6.960, Αργεντινή) και το Βίνσον στην Ανταρκτική. 

Από την κατάκτηση του Βίνσον στην Ανταρκτική Φωτογραφία Χριστίνα Φλαμπούρη Facebook
Από την αποστολή στην Ανταρκτική. Φωτογραφία Χριστίνα Φλαμπούρη Facebook
Για το όρος Βίνσον. Φωτογραφία Χριστίνα Φλαμπούρη Facebook

Τον Μάιο, η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσα Αρχοντίδου είχαν γίνει οι πρώτες Ελληνίδες που πατούσαν στην κορυφή του Έβερεστ. Η τελευταία αποστολή περιελάμβανε πορεία μήκους 111 χιλιομέτρων με τα ορειβατικά σκι και ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου το απόγευμα. 

Η κατάκτηση του Έβερεστ τον περασμένο Μάιο

Με την θερμοκρασία στους -40 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις ριπές ανέμων που άγγιζαν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, η Χριστίνα Φλαμπούρη κατάφερε να πατήσει στην κορυφή του Vinson στα 4.892 μέτρα. «☆ 7 Summits Completed ☆ Ένας φίλος που είπε ότι σύμφωνα με τον μύθο όταν κάποιος κάνει το 7/7, το βουνό εκρήγνυται και βγαίνουν πυροτεχνήματα και καραμέλες από μέσα. Έτσι έγινε…γέμισε ο ουρανός χρώματα!».

Η Χριστίνα Φλαμπούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014 η επιθυμία της να ξεπεράσει τους φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.  

Ντενάλι, Αλάσκα (2017) Φωτογραφία Χριστίνα Φλαμπούρη Facebook
Φωτογραφία Χριστίνα Φλαμπούρη Facebook
Στον Όλυμπο, κυριολεκτικά πάνω από τα σύννεφα Φωτογραφία Χριστίνα Φλαμπούρη Facebook
Κορυφή Lhotse, 2019, Φωτογραφία Χριστίνα Φλαμπούρη Facebook