Ποντιακή Εστία και Φίλες της Μέλισσας Στουτγάρδης: Μία αγκαλιά για τις παιδικές ψυχές της Φλόγας και της Μέλισσας

970

Η Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης σε συνεργασία με τις Φίλες της Μέλισσας Στουτγάρδης διοργανώνουν έναν φιλανθρωπικό χορό για την ενίσχυση του ιδρύματος «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) και το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα».

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο Festhalle Feuerbach μία φιλανθρωπική εκδήλωση για την οικονομική υποστήριξη των δύο Συλλόγων.

Την εκδήλωση θα ντύσουν με ποντιακή μουσική αφιλοκερδώς ο Φίλιππος Κεσαπίδης στη λύρα και οι Πόλυς Εφραιμίδης και Γιώργος Ανδρονικίδης στο τραγούδι. Στο λαϊκό πρόγραμμα το συγκρότημα «Το μινόρε».

Λίγα λόγια για τον σύλλογο «Φλόγα»

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Η Φλόγα συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Είναι δίπλα στις οικογένειες, μοιράζεται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο όλοι εμείς είμαστε κοντά τους.

Λίγα λόγια για το Ορφανοτροφείο Μέλισσα

«Η Μέλισσα» είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με αντικείμενο την παιδική προστασία για κορίτσια. Ουσιαστικά, είναι μια μεγάλη καρδιά και μια ζεστή αγκαλιά. Μια αγκαλιά που κλείνει μέσα της τα παιδιά εκείνα που ξέχασαν να χαμογελούν, τα παιδιά που είναι τρομαγμένα, τα παιδιά που είναι μόνα. Είναι το σπιτικό που προσφέρει φροντίδα και προστασία σε παιδιά που από πολύ τρυφερή ηλικία τα στερήθηκαν. Είναι ο φορέας που ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1921, και δίνει καθημερινό αγώνα για να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα παιδιά εκείνα που τον έχουν ανάγκη.