Ο Λιούις Χάμιλτον ανακοίνωσε ότι δωρίζει 500.000 δολάρια, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία.  

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, με μια ανάρτηση στο Instagram εξέφρασε τη θλίψη του για τα ανυπεράσπιστα ζώα που έχουν πεθάνει εξαιτίας των πυρκαγιών και ανακοίνωσε ότι κάνει δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων, για την ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας όπως και οργανώσεων για τα ζώα. Μέχρι στιγμής, η πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία έχει στοιχίσει τη ζωή 27 ανθρώπων, πάνω από 6,3 εκατ. στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, ενώ 1.300 σπίτια έχουν καταστραφεί στη Νέα Νότια Ουαλία.  

Τις τελευταίες ημέρες, γνωστές προσωπικότητες ανακοινώνουν δωρεές για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Αυστραλία. Για παράδειγμα, η οργάνωση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το περιβάλλον- η Earth Alliance- ανακοίνωσε την Πέμπτη δωρεά ύψους 3 εκατ. δολαρίων.  

«Με λυπεί βαθύτατα ότι πάνω από 1 δισ. ζώα στην Αυστραλία πέθαναν με οδυνηρό τρόπο, χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν και χωρίς να είναι δικό τους λάθος. Δεν είναι μυστικό η αγάπη μου για τα ζώα, δεν μπορώ παρά να πενθώ για τα ανυπεράσπιστα ζώα που έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής, φέρνοντας συγκεκριμένα είδη πιο κοντά στην απειλή της εξαφάνισης», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Instagram ο Λιούις Χάμιλτον, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με τη διάσωση κοάλα από τη φωτιά.

«Συνέχισε τη μάχη Αυστραλία», έγραψε ο πιλότος της F1 και εξέφρασε τον θαυμασμό του για όσους δίνουν τη μάχη με τις φωτιές. Παράλληλα, ο Χάμιλτον κάλεσε τον κόσμο να αναλογιστεί τον αντίκτυπο του ανθρώπου στον πλανήτη, όπως και να κάνουν ακόμη και τη μικρότερη δωρεά για να στηρίξουν την Αυστραλία.  

Με πληροφορίες από BBC