Η τουρκική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την εγκαθίδρυση σχολείων στη Γερμανία

Λόγω της λειτουργίας τριών γερμανικών σχολείων στη Τουρκία, η τουρκική κυβέρνηση ζητά τη λειτουργία τριών τουρκικών σχολείων στη Γερμανία. Οι περιοχές έχουν ήδη καθοριστεί.

714
Foto: dpa/Oliver Berg

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», η γερμανική κυβέρνηση και η Τουρκία διαπραγματεύονται μία συμφωνία που θα επιτρέψει στην Τουρκία να ιδρύσει σχολεία στη Γερμανία. Η συμφωνία θα πρέπει να ρυθμίσει το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία τριών σχολείων- που θα λειτουργούν ανάλογα με τα τρία γερμανικά σχολεία στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Τα τουρκικά σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, σχεδιάζεται να λειτουργήσουν στο Βερολίνο, την Κολωνία και τη Φρανκφούρτη, όπου διαμένουν μόνιμα πολλοί Τούρκοι. 

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν να διεξάγονται από το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με την εφημερίδα και το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών στοχεύει σε μία συμφωνία για την εξασφάλιση νομικής βάσης και για τα γερμανικά σχολεία στην Τουρκία.

Διαδικασία υπό εξέταση

Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και το σχέδιο βρίσκεται υπό εξέταση. Τα τουρκικά σχολεία σχεδιάζεται να λειτουργήσουν ως ενταγμένα στη Γερμανία. Παρόλο που θα είναι στην ευχέρεια των ιδιωτικών αυτών σχολείων η επιλογή μεθόδου διδασκαλίας ή διδακτικού προσωπικού, το περιεχόμενο διδασκαλίας θα είναι ισάξιο με εκείνο των δημόσιων σχολείων. 

Με πληροφορίες από Stuttgarter Zeitung